Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc , diagnoza uszkodzony skraplacz . Zakupiony , odkręcone przewody ciśnienia do skraplacza . Ale za nic nie chcą wyjść , czy jest jaki patent na normalne wyjęcie tych przewodów . Są tam tez specyficzne bolece , które podejrzewam trzymają wtyk z skrpalaczem . Sprawa miała być prosta . A problem . Doradźcie coś.

Opublikowano
Witam

Proszę o pomoc , diagnoza uszkodzony skraplacz . Zakupiony , odkręcone przewody ciśnienia do skraplacza . Ale za nic nie chcą wyjść , czy jest jaki patent na normalne wyjęcie tych przewodów . Są tam tez specyficzne bolece , które podejrzewam trzymają wtyk z skrpalaczem . Sprawa miała być prosta . A problem . Doradźcie coś.

Na 100% trzymają te kołki , też z wyjęciem przewodów się męczyłem, zalewałem codzienne przez tydzień srodkiem penetrującym, nic nie pomogło za chiny nie chciały wyjść, przewierciłem bolce wiertłem 2,póżniej chyba 3, przewody wyszły bez problemu. :D Może jest do tych przewodów jakiś specjslny ściągacz?

852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
Jest jakiś specjalny preparat do połączeń z elemntami aluminium, chyba Wurth. Czytałem wiele oponii, że jest pomocny i bardzo skuteczny. Co prawda sam nie miałem okazji go przetestować, ale pozytywy czytałem w kilku miejscach. Można spróbować pogrzać opalarką, czasmi pomaga.