Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, niedawno zakupilam bmw e87 116i 08r 122km , już wracając do domu świeżo po zakupie samochodu coś było nie tak, samochód nie miał swojej mocy, zachowywał się jakby miał 50km A do tego wskazówka od obrotów plywała I gasł w czasie jazdy, odrazu stanęłam samochodem i zadzwoniłam do gościa od którego kupiłam auto I on podjechał z komputerem, wyskoczyl błąd przepływomierza, po usunięciu błędu niby było okej lecz dalej nie miał tej mocy, po 2 dniach znowu zaczęło się robić tak jak na początku, do tego zauważyłam że prawdopodobnie komputer pokładowy przekłamuje bo chwilowe spalanie wynosi nawet 70l/100 na 6 biegu :lol: , im wyższy bieg tym większe spalanie pokazuje,zamówiłam przepływomierz I po wymienieniu dalej jest tak samo, znajomy który siedzi w samochodach bmw mówił że może być to silniczek jakiś (zapomniałam nazwy), lecz bardziej wszystko wskazywało na ten przepływomierz, czyli falowanienie obrotów na biegu jałowym, wzrost średniego spalania,utrata mocy.. dodam że nawet gdy jechałam po mieście 50km/H samochód potrafił sam zgasnac I się odpalić, generalnie zdarzało się że sam gasł gdy nie daje mu obrotów koło 2 tyś, może być że coś łapie lewe powietrze I tak się dzieje, ktoś może wie co się jest? Albo co mam zrobić? Boję się dac samochód do serwisu bmw bo wiadomo, oddam pewnie tam nie małe pieniądze...
Opublikowano
poza serwisami sa inni mechanicy.

Dwóch mechaników już powiedziało że nie wiadomo co to może być, jedynie trzeba szukać problemu, a to zajmie trochę czasu ;)