Skocz do zawartości

Malowanie progu i zderzakow pod kolor nadwozia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W watku 'lakiernika' nie doczekalem sie odpowiedzi, wiec powtarzam:

Chce pomalowac prog i dol zderzaka pod kolor nadwozia (teraz mam zderzaki oryginalnie do polowy w kolorze nadwozia, i czarne ponizej + czarne progi).

Slyszalem, ze progu nie maluje sie zwyklym lakierem ze wzgledu na mozliwosc odpryskow od kamykow itp.

Czym to sie maluje i jakie sa koszty?

-- Just --

E36 328 '97 sedan, manual

lekko dlubniete, 211 KM 273 Nm

Fotki i opis:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=51993

E30 S50B32 swap

ok 320 KM i 340 Nm... wkrotce zmierze.

Opublikowano

U mnie lakiernik pomalował wszystko orginalnym lakierem(tym samym co reszte samochodu) i wszystko jest OK!Wiem,że progi przed lakierowaniem były zabiezpieczone tzw."barankiem"później podkład i lakier.Zderzaki pierwsze malował dobrym podkładem do plastiku(musi być dobrej jakości-bo inaczej farba będzie się łuszczyć)i na to lakier.

Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do sposobu malowania to możesz zapytać w mieszalni lakierów-powinni Ci tam doradzić co i w jakiej kolejności robić.

Opublikowano
czy da sie dobrac tak kolor i odcien zeby nie bylo widac roznicy :?:
Jeśli będziesz malował u dobrego lakiernika to na pewno tak. Chyba że dasz do pana "Zdzisia" złotej rączki, który to pomalował już niby setki aut - efekt może być nieciekawy.

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano
Ja lakierowalem progi w kolorze ktore wczesniej wymienilem na nowe. polakierowalem zaraz jak kupilem autoi rowniez zderzaki w kolorze nadwozia. Za progi nowe plus lakierowanie najpierw barankiem a pozniej kolorem zaplacilem 700zł za zderzaki 600 w tym jakies zaprawki drobne. Wazne jest zeby zderzaki wczesniej zmatowic i polozyc podklad zeby Ci nie malowali od razu kolorem
Opublikowano
lakiernik moze wziac klapke z wlewu paliwa i zawozi do mieszalni i tam dobieraja kolor. Oryginalnego koloru Ci raczej nie poleca bo pewnie na aucie jest juz wiele lat i nie wyglada identycznie jak w dziien kupna nowego samochodu. Progi barankiem najpierw pomaluje, zderzaki zmatuje dobrze potem podklad na to i mozna malowac. Efekt koncowy jest swietny!

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl