Skocz do zawartości

X1 F48 2.0i xdrive - Problem ze skrzynią automatyczną AISIN

Kar_P

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

niestety takze napotkalem na ten problem ;-( auto z relatywnie malym przebiegiem 57 tys 

ze swojej strony dodam ze warto zglosci sprawe do UOKIK ,  dealer ani razu nie poinformowal mnie ze taki problem moze nastapic a sprezynka powinna byc naprawiona w ramach akcji serwisowej albo wymieniony nawet caly wadliwy mechanizm.

Wyslalem zgloszenie was takze zachecam bo problem bedzie wracal widac 

[email protected].

• 4 miesiące temu...

W moich okolicach około 1600zl dynamiczna wraz z olejem. 

Statyczna 750zl z olejem raz podwójna 1000zl 

Pytanie ważniejsze Jaka metoda statyczna czy dynamiczna bo są różne teorie jeśli nigdy nie wymieniana to podobno lepiej statyczna gdy wymieniana regularnie dynamiczna .

23 godziny temu, lukaszbmwe90 napisał(a):

W moich okolicach około 1600zl dynamiczna wraz z olejem. 

Statyczna 750zl z olejem raz podwójna 1000zl 

Pytanie ważniejsze Jaka metoda statyczna czy dynamiczna bo są różne teorie jeśli nigdy nie wymieniana to podobno lepiej statyczna gdy wymieniana regularnie dynamiczna .

Dzieki, musze zapytać o metodę, auto ma 75tys km wiec wymieniać?  Ogólnie zadowlony jestes z auta? Mi mechanik powiedział że to takie lepszy golf a z bmw to nie ma nic wspólnego. 

W dniu 11.08.2024 o 11:41, MarekZW napisał(a):

Dzieki, musze zapytać o metodę, auto ma 75tys km wiec wymieniać?  Ogólnie zadowlony jestes z auta? Mi mechanik powiedział że to takie lepszy golf a z bmw to nie ma nic wspólnego. 

Mam ją 5 miesiąc narazie jest ok diesel. Wymieniłem co trzeba teraz chciałbym profilaktycznie wymienić olej w skrzyni nie ma żadnych niepokojących objawów i też mam dylemat Jaka metoda. Spostrzeżenia to wąskie fotele mam sporty nie ważę dużo a są na styk i wygłuszenie auta mogło by być lepsze zwłaszcza na kiepskiej drodze jest głośno. Na plus wg. Mnie zwinne w mieście zwłaszcza. Moc jak dla mnie 150km z automatem wystarcza. Mam head-up full led dużą navi park assist grzane fotele co chcieć więcej 😉

W dniu 17.08.2024 o 15:30, lukaszbmwe90 napisał(a):

Mam ją 5 miesiąc narazie jest ok diesel. Wymieniłem co trzeba teraz chciałbym profilaktycznie wymienić olej w skrzyni nie ma żadnych niepokojących objawów i też mam dylemat Jaka metoda. Spostrzeżenia to wąskie fotele mam sporty nie ważę dużo a są na styk i wygłuszenie auta mogło by być lepsze zwłaszcza na kiepskiej drodze jest głośno. Na plus wg. Mnie zwinne w mieście zwłaszcza. Moc jak dla mnie 150km z automatem wystarcza. Mam head-up full led dużą navi park assist grzane fotele co chcieć więcej 😉

Głośność moze wynikać z run flat. Aktualizowałeś mapę? 

9 godzin temu, MarekZW napisał(a):

Głośność moze wynikać z run flat. Aktualizowałeś mapę? 

W X1 nie mam run flatów i też trochę głośno (w porównaniu do 5 którą śmigam na codzień), ale moja połówka stwierdziła, że jest głośno właśnie od jezdni, głośniej niż w służbowym berlingo i faktycznie coś jest na rzeczy. Więc chcąc się podlizać 😉 wygłuszyłem drzwi i bagażnik, to powiem, że inne auto. Ale trochę wstyd, że BMW jest mniej wyciszone niż Citroen, rozumiem, że to najniższy model, ale bez przesady.

2 godziny temu, mwerd napisał(a):

W X1 nie mam run flatów i też trochę głośno (w porównaniu do 5 którą śmigam na codzień), ale moja połówka stwierdziła, że jest głośno właśnie od jezdni, głośniej niż w służbowym berlingo i faktycznie coś jest na rzeczy. Więc chcąc się podlizać 😉 wygłuszyłem drzwi i bagażnik, to powiem, że inne auto. Ale trochę wstyd, że BMW jest mniej wyciszone niż Citroen, rozumiem, że to najniższy model, ale bez przesady.

A jak jedt z nawigacja i z appka mybmw? Asz połączenie z internetem? U mnie nie chce się to upadateowac, niebwiem jak podłączyć pod to internet.

W dniu 19.08.2024 o 23:04, MarekZW napisał(a):

A jak jedt z nawigacja i z appka mybmw? Asz połączenie z internetem? U mnie nie chce się to upadateowac, niebwiem jak podłączyć pod to internet.

Tak, aplikacja mi działa, ale ja mam wersję DE. Bez problemu dodałem auto do apki. Masz dodany samochód do aplikacji? Jeśli tak, to np. dajesz wyślij adres do samochodu. W aucie szukasz wiadomości w connected drive, powinien tam przyjść sms z adresem wysłanym z aplikacji. 

W dniu 20.08.2024 o 15:19, MarekZW napisał(a):

Jakiego oleju używacie do x1 2.0 benzyny?

Jaka to benzyna? Jaka moc? Kod silnika? EU czy US? Mi się wydaje, że najlepiej Shella (można go dobrać wpisując w google "shell dobierz olej") lub oryginał BMW, na allegro nie jest taka zła cena, tylko też trzeba dobrać odpowiednią lepkość. Motul też jest spoko, i też można wybrać Motul dobierz olej i wyszukać odpowiedni.

Godzinę temu, mwerd napisał(a):

Jaka to benzyna? Jaka moc? Kod silnika? EU czy US? Mi się wydaje, że najlepiej Shella (można go dobrać wpisując w google "shell dobierz olej") lub oryginał BMW, na allegro nie jest taka zła cena, tylko też trzeba dobrać odpowiednią lepkość. Motul też jest spoko, i też można wybrać Motul dobierz olej i wyszukać odpowiedni.

Silnik 2.0 192 konie, z salonu Polskiego. Co do aplikacji to nir mogę jej użyć, poprzedni właściciel wyrzucił auto z mybmw, ma ktoś jakiś pomysł jak je przypisać pod siebie?

W dniu 20.08.2024 o 15:19, MarekZW napisał(a):

Jakiego oleju używacie do x1 2.0 benzyny?

Ja mam zalanego Shella AM-L 5W30. Za dwa miesiące kolejna wymiana, więc zastanawiam się jeszcze nad: Shell Helix Ultra ECT 0W-30 lub Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30. Podobno ten pierwszy to odpowiednik oryginału BMW.

• Moderatorzy
W dniu 21.08.2024 o 22:34, MarekZW napisał(a):

Silnik 2.0 192 konie, z salonu Polskiego. Co do aplikacji to nir mogę jej użyć, poprzedni właściciel wyrzucił auto z mybmw, ma ktoś jakiś pomysł jak je przypisać pod siebie?

Normalnie dodajesz auto do aplikacji, potwierdzasz kod w aucie i po sprawie.

16 godzin temu, Kruk napisał(a):

Normalnie dodajesz auto do aplikacji, potwierdzasz kod w aucie i po sprawie.

Był problem bo poprzedni wlasciciel nie wylogował sie. Czy da się w tym modelu uruchomić android auto?

• Moderatorzy
2 godziny temu, MarekZW napisał(a):

Był problem bo poprzedni wlasciciel nie wylogował sie. Czy da się w tym modelu uruchomić android auto?

Jeśli łączysz do siebie i potwierdzasz kod zostanie wylogowany automatycznie. Jaka nawi?

14 godzin temu, Kruk napisał(a):

Jeśli łączysz do siebie i potwierdzasz kod zostanie wylogowany automatycznie. Jaka nawi?

Kod nie docierał do auta, ale help deska to rozwiązał.  Co do mapy 

Road map Europe way 2019-02

M1936C1R

Europe Group BMW 101011852.1.00