Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem że kupiłem swoje BMW E90 320D trochę było w opłakanym stanie ale eliminując wszystko po kolei doszedłem do skrętnego ksenonu Otóż jeden moduł był tak zalany że masakra praktyczne go nie było zaś drugi Spalił się wzielem dwa nowe moduły zrobiłem nowe kostki instalacje pierw jednej lampie tej zalanej No i pojechałem programować nie wykryło w ogóle modułu skrętu zrobiłem instalację dwie lampy dzisiaj okazało że w tej spalonej kostce jest jeden PIN więcej (masowy) więc zrobiłem w obydwu lampach tak samo czyli jeden PIN więcej No i dalej nie wykrywa modułu ani jednego ani drugiego wymieniłem na kolejne dwa moduły inne dalej ich nie wykrywa Aha zapomniałem podkreślić że pierwszy moduł który dostałem na nim lampa się poziomuje przy zapalaniu a narewce modułów ani jedna Ani druga nawet jak zamieniam stronami nie poziomuje się więc widziałem nasze kolejne dwa na tych nowych dwóch to samo lampa się nie poziomuje tylko że Fakt nie byłem programować no ale cały czas tylko koszta Mam pytanie czy na dobrym module skrętu lampa powinna się poziomować czy jest taka możliwość że jest dobre moduł Ale lampa Nie poziomuje bo jest nie zakodowany tyle że pierwszego modułu też nie kodowalem a lampa się poziomuje ktoś coś pomoże?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Próbowałem to rozczytać ale ciężko coś zrozumieć.

Bez kodowania lampy się nie będą poziomowały.

Poziomowanie w tych lampach nie zawsze widać po uruchomieniu.

Do diagnostyki układu najlepsza jest ISTA.

Jakiekolwiek błędy układu wyłączą skrętne xenon.

Xenon na postoju nie skręcają się w lewo.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Próbowałem to rozczytać ale ciężko coś zrozumieć.

Bez kodowania lampy się nie będą poziomowały.

Poziomowanie w tych lampach nie zawsze widać po uruchomieniu.

Do diagnostyki układu najlepsza jest ISTA.

Jakiekolwiek błędy układu wyłączą skrętne xenon.

Xenon na postoju nie skręcają się w lewo.

Dzięki za odp no ale właśnie jak pisałem jeden nowy moduł który dostałem na początku poziomuje lampę zamienię stronę poziomuje 2 reszta nie czemu tak jest inne moduły 0 reakcji chodzi chyba z 8 ich mam i niby działające nawet z auta a u mnie żadnego nie wykrywa nawet tego 1 co poziomuje się na nim lampa i wiem dokładne tego programu używał do kodowania Tym bardziej że wiem za gościu jest naprawdę ogarnięty dużo potrafi więc na pewno u mnie zakodować moduły a mówi że ich nie wykrywa Sprawdziłem już wszystko chyba nie ma do czego się doczepić a dalej nic nawet ostatnio rozkleiłem lampy (i nie parują) Czyściłem wszystko sprawdzałem wszystkie kable zrobilen instalacje całą od kostki do kostki i nic