Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z czujnikeim klocków hamulcowych.Po wymianie klocków i czujnika wszytko było ok kontrolka zgasła.Po ok 6 mies. znów sie raz zapalała raz gasła a teraz pali się non stop.Sprawdzałem klocki są ok.Czujnik równiez wygląda na dobry ale mam pytanie na jakiej zasadzie działa ten czujnik? Zwarcia czy przerwy? Bo gdy wypne go z gniazda na nadkolu to nic sie nie zmienia cały czas sie pali i gdy zewre dwa kable to tez sie pali :mad2: Moje podejrzenia sa czy aby w dalszej czesci okablowania nie przerwał sie kabel ale nie wiem gdzie dochodzą kable od czujnika w puszke.Nadmieniam ze ma tylko 1 czujnik bo z tyłu mam bębny
Opublikowano
Z tego co się orientuję to z tyłu też jest czujnik. Nawet jeśli masz bębny. Czujnik jest z przodu i z tyłu po przeciwnej stronie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Działa na zasadzie zwarcia, kontrolka gaśnie po kilku odpaleniach silnika lub po przejechaniu paru kilometrów, jakoś tak.
Opublikowano
Jerry nie ma mozliwosci technicznych podlaczenia czujnika gdy jest bęben.Tak przynajmniej mi powiedziano ale sprawdze bo i tach szykuje sie wymina szczek z tyłu.
Opublikowano
Jezeli kontrolka działa na zasadzie zwarcia to wypięcie wtyczki w puszce w nadkolu powinno zgasic kontrolke klocków w liczniku.Dobrze rozumuje????
Opublikowano
Mam pytanie czy ktoś sie orientuje czy przewody od czujnika klocków (przód,z tyłu mam bębny) bezpośrednio wchodzą do licznika? Z moich oględzin tak to wygląda ale nie jestem pewien bo kable wchodza w całą wiązke i trudno zlokalizowac