Skocz do zawartości

Pompa wtryskowa problem z cisnieniem? F11 520d n47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, bmw f11, 520d 184km n47, , moze od poczatku, auto w pewnym momenie jazdy zaczelo szarpac, zgaslo i nie dalo sie odpalic, wymiana czujnika na listwie, pozniej okazalo sie ze pompa wtryskowa padla, opilki poszly w uklad, kupiona nowa (uzywana w 1000% sprawna sprawdzona w Bosch) pompa, o takich samych oznaczeniach Boscha, wtryski nowe zregenerowane w Boschu, uklad paliwowy wyczyszczony, zalane swiezd paliwo, filtr paliwa wymieniony, wszystko zamontowane zakodowane, proba odpalenia, auto odpalilo na chwile i zgaslo i nie da sie uruchomic, mechanik powiedzial ze pompa daje 200bar, po czym stwierdzil ze ta pompa ma 1 kanal ,a nie 2 tak jak moja stara uszodzona pompa (przpominam obie pompy o identycznych oznaczeniach Boscha, obie z tego samego auta, rocznikowo i silnikowo te same, foto pomp ponizej) czy mimo tej roznicy w tych kanalach pompa powinna dzialac jak powinna skoro i tak w tym samym silniku tylko innych samochodzie dzialala jak nalezy? Czy problem tkwi gdzie indziej, dziekuje za odpowiedzi

Nowa sprawna pompa

pjn230j.jpg

Stara uszkodzona

pjn230j.jpg

Kanaly o ktorych wspominal mechanik

NQLqpf8.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja w swoim bmw X3 F25 mialem to samo.Padła pompa i opiłki poszły w układ.Kupiłem używaną za 400zl o innych numerach,ale zrakiefo samego silnika N47 184 KM.Kiedy pompa przyszła,mechanik rozebrał ją by sprawdzić,czy nie ma opiłków.Była w idealnym stanie nawet ryski nie bylo.Dla twgo wolałem używkę oryginał,jak regenerowaną,bo z tym różnie bywa,jak z turbinami.Układ wyczyszczony,poszły drugie wtryski i auto śmiga bez problemu,jak ta lala.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk