Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 324
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

29IanzN.png

Tak wyszło wieczorem :)

Był jeszcze best 5,64 ale nachylenie 1% a zalicza tylko do 0,99% :duh:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Pomiary robisz startując z procedury? duża jest różnica z procedury vs. normalny start?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Wszystkie próby z LC. Może spróbuję kiedyś całkiem wyłączyć trakcję ale raczej skończy się to paleniem gumy :)
  • Moderatorzy
Opublikowano
100-200 muszę wyskoczyć na autostradę a 100-300 hmm jakby to powiedzieć :lol: :lol:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A gdzie pomiary 100-200 i 100-300? :D

To musisz zrobić swoją 7 :mrgreen: :cool2:

male-bmw-2.png
  • Moderatorzy
Opublikowano
Zrobiłem próbę bez LC. Trakcja off, obroty wyżej niż przy LC (ok 4000). Efekt: palenie kapora i 6,2 do 100 :lol:
Opublikowano
Zrobiłem próbę bez LC. Trakcja off, obroty wyżej niż przy LC (ok 4000). Efekt: palenie kapora i 6,2 do 100 :lol:

:cool2: :cool2: Elegancko

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• Moderatorzy
Opublikowano

Sport+, lewarek w lewo, jedno naciśnięcie dsc.

Hamulec w podłogę i gaz w podłogę razem z kickdownem. Ma wejść na ok 3000 obr i pokazać komunikat o procedurze startu.

Opublikowano

@Randall:

To dlaczego dałeś 4000rpm zamiast 3000? Wiadomo, że będzie ślizgać. A w ogóle rozgrzewałeś opony? Jak masz dobrze nagrzane to też inaczej kleją, chyba że w cywilnych to nie ma takiej różnicy, ale jak ja mam sportowe jakieś, szczególnie takie typu PZero czy semi to warto nagrzewać.

Właśnie się zbieram, żeby w ogóle zrobić porównanie kejena turbo vs m760, tylko muszę drugiego kierowcę umówić i RL podpiąć :P A że lato się kończy, ostatni moment, żeby w nocy było jeszcze sucho i przyczepnie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ciekawe ile włączona trakcja by zabrała albo próba nie spalenia gumy, ale nie namawiam na akademickie testy :mrgreen: :mrgreen:

jak wygląda procedura LC ? może bym próbował w 318i :wink:

Program sport+

skrzynia z D w sport

lewa noga dusi hamulec

prawa w podłogę

jak się zapali komunikat o aktywacji LC puścić hamulec ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Członkowie klubu
Opublikowano

Właśnie się zbieram, żeby w ogóle zrobić porównanie kejena turbo vs m760, tylko muszę drugiego kierowcę umówić

nie gadaj, że masz z tym jakiś problem :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano
@Randall:

To dlaczego dałeś 4000rpm zamiast 3000? Wiadomo, że będzie ślizgać. A w ogóle rozgrzewałeś opony? Jak masz dobrze nagrzane to też inaczej kleją, chyba że w cywilnych to nie ma takiej różnicy, ale jak ja mam sportowe jakieś, szczególnie takie typu PZero czy semi to warto nagrzewać.

Właśnie się zbieram, żeby w ogóle zrobić porównanie kejena turbo vs m760, tylko muszę drugiego kierowcę umówić i RL podpiąć :P A że lato się kończy, ostatni moment, żeby w nocy było jeszcze sucho i przyczepnie

Bo pomyślałem że skoro LC daje 3000 to dam trochę więcej :|

Opony mam pzero, raczej nie ma co rozgrzewać przy tej mocy, szkoda mi już auta męczyć. Zrobię jeszcze jakieś porównanie przy temperaturach bliżej 5-10 st :) chociaz na czas do 100 raczej wpłynie ona negatywnie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Wybierając tryb sport jest do wyboru zwykły, plus i individual.

Jeśli nie masz sport plus to spróbuj na zwykłym ale nie wiem czy zadziała (w f30 nie działało bez sport+).

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jak nie masz Sport+, to włącz Sport i wyłącz trakcję (to właśnie to samo co Sport+)

Instrukcja jak włączyć LC jest też w pokładowej instrukcji obsługi.

No chyba, że 318i nie będzie mieć LC...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zapraszam do Szczecina haha blisko granica i autostrady :duh:

Z chęcią poprowadzę :mrgreen:

male-bmw-2.png
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Jeżeli nie masz skrzyni sportowej, to raczej nie będzie LC.

Chyba każde opony rozgrzane, lepiej kleją. Nie grzej paląc kapora, tylko przeleć się kawałek ponad 200 na godzinę i wystarczy.

Sam jestem ciekaw jak by było z włączoną kontrolą trakcji, bo na torze przy tryb sport plus włączona kontrola trakcji W G20 działa całkiem niezauważalnie. Oczywiście musiałbyś wystartować z mniejszych obrotów :D

• Moderatorzy
Opublikowano
Jechałem spory kawałek ok 100 km/h, myśle że przy 26 st zdążyły się rozgrzać aczkolwiek będę jeszcze próbował :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sport+, lewarek w lewo, jedno naciśnięcie dsc.

Hamulec w podłogę i gaz w podłogę razem z kickdownem. Ma wejść na ok 3000 obr i pokazać komunikat o procedurze startu.

Da sie tego komfortowo uzywac tak naturalnie jak chcesz nagle z zaskoczenia sie z kims ze swiatel "zmierzyc" czy to raczej na specjalne okolicznosci tylko zeby bic rekordy/urywac ulamki sekund?

Bo brzmi to troche skomplikowanie :)

.

• Moderatorzy
Opublikowano
Raczej tylko brzmi skomplikowanie :) Chociaż trzeba nacisnąć 2 przyciski i przesunąć lewarek więc tak zupełnie z zaskoczenia może się nie udać :)
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.