Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To ja, nawiązując do zdjęć z pierwszego postu, gratuluję obszernego garażu :mrgreen: Jakbym miał taką miejscówkę, to zaraz bym podnośnik zamontował :lol:
  • Odpowiedzi 324
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No i można dopisać kolejną, w mocnym deszczu woda jakoś dziwnie zawirowuje na bocznej szybie tak że mało co widać w lusterkach, podobnie płyn do spryskiwaczy.

Nie masz nałożonej Niewidzialnej Wycieraczki? Nawet dla tych, którzy jej nie lubią na przedniej, to na bocznych się spisuje bardzo dobrze ;)

Na boczne i tylną nakładam Carlack Glass Finish Sealant & Aqua Repellent, bo dość trwały i się banalnie nakłada i dociera.

Od siebie mogę polecić SSW od ADBL, na szybach trzyma fenomenalnie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Nie mam niewidzialnej wycieraczki ale dotąd wystarczyło jak szyby były przetarte qd.

Trzeba będzie coś położyć.

To ja, nawiązując do zdjęć z pierwszego postu, gratuluję obszernego garażu :mrgreen: Jakbym miał taką miejscówkę, to zaraz bym podnośnik zamontował :lol:

Niestety w przeciwieństwie do fotek mój garaż w domu to tragedia, na długość zostaje mi 5 cm z tylu i 2 z przodu :evil:

Opublikowano
Nie mam niewidzialnej wycieraczki ale dotąd wystarczyło jak szyby były przetarte qd.

Na przedniej szybie to szybko schodzi ta wycieraczka, ale na boczne i lusterka BARDZO polecam ;)

Opublikowano
Ja kładłem glaco od soft 99 i jeśli chodzi o te zawirowania przy lusterku to nic nie pomogło i woda albo płyn zbiera się w narożniku. A spryskiwacze same w sobie g20 ma średnie i jak dla mnie faktycznie myją szybę tylko w trasie, bo w mieście jest za słabe ciśnienie, przez co płyn później spływa na umytą powierzchnie. Fajnie, że jesteś zadowolony po pierwszej większej trasie, obroty przy 150 zbliżone do 320d
6ff0d43911e3.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano
Z tym spryskiwaczem to są jaja :lol: z tego całego płynu który wylałem w czasie jazdy zrobił się w lewym górnym rogu tylnej szyby gęsty glut bo tam leci to wszystko czego nie zbiorą wycieraczki :shock:
Opublikowano

Niestety w przeciwieństwie do fotek mój garaż w domu to tragedia, na długość zostaje mi 5 cm z tylu i 2 z przodu :evil:

Myślałem, że to Twój...

Bawiłem się chwilę konfiguratorem BMW i jest znaczna różnica w cenie między 320i i 330i. Czym one się różnią oprócz parametrów silnika (bo osprzęt chyba jest ten sam) i hamulców (330i z tego co tu na forum ma większe hamulce)?

Opublikowano
Z tym spryskiwaczem to są jaja :lol: z tego całego płynu który wylałem w czasie jazdy zrobił się w lewym górnym rogu tylnej szyby gęsty glut bo tam leci to wszystko czego nie zbiorą wycieraczki :shock:

Wklejaj zdjęcia ;) Ciekaw jestem ;P

• Moderatorzy
Opublikowano

Tak fajnie zachowuje się płyn do spryskiwaczy i żadna niewidzialna wycieraczka nic tu nie da:

a7F2NEy.jpg

a tutaj wyżej wspomniany glut z płynu do spryskiwaczy, niestety już zaschnięty więc dużo mniej widoczny.

Un5faMl.jpg

Jeszcze ciekawsza sprawa to to że w pewnym momencie przestał działać spryskiwacz - myślę ok, płyn się skończył. Sęk w tym że nie pojawił się komunikat o niskim stanie płynu :mad2: Dolałem na stacji litr wody na próbę - działa, czyli to brak płynu. Wypsikałem ten litr - znowu zero komunikatu. Nagle po godzinie się pojawił. Zgłupiałem już całkiem :mad2:

Dorzucam jeszcze tutaj post z działu spalanie:

Sarbinowo - Przemyśl

2 osoby + dziecko w foteliku RWF

Pełny bagażnik i wszystkie miejsca w jakie da się cokolwiek upchać.

Cała droga trasami S i A4.

80% tempomat 150 km/h

20% zupełnie pusta autostrada 170-180 km/h

pMU89f0.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano

Może z tym płynem coś nie tak? Albo coś w układzie zaszło z nim w reakcję? Nawet jak aerodynamika jest taka, że woda krąży po szybie, to tworzenie się jakiegoś gluta z płynu normalne raczej nie jest.

Ja na tej bocznej i tak bym użył NW :mrgreen: to, że idzie jedna struga po krawędzi przodu szyby raczej nie przeszkadza, ale te smugi zasłaniające lusterko zawsze mnie denerwowały ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Moderatorzy
Opublikowano

Specjalnie jak skończył się płyn wlałem wodę - to samo :) Ktoś tego nie sprawdził w tunelu aerodynamicznym. Taki efekt powstaje powyżej 130 km/h.

To wszystko co zostaje po lewej stronie szyby leci sobie przez rynienkę w dachu i tworzy tego gluta :lol:

Opublikowano
Widzę to nie pierwsza taka wpadka ;) U mnie było w F06 tak, że chciałem już zakodować deaktywację spryskiwaczy reflektorów, bo co umyłem auto, wystarczyło jedno spryskanie szyby, aby spryskiwacze xenonów usyfiły całą przednią maskę. BMW: tutaj o detale się nie dba :D Za to logo mają teraz tęczowe.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Podoba mi się ten wykres spalania :cool2:

Czy jest to bardziej rozbudowane? Można wejść jeszcze głębiej w te statystyki? Chodzi mi o dany kilometr trasy w dziennym liczniku km ?

Bardziej się "powiększyć" nie da niestety :)

Ale fajne jest to że masz kilka pozycji spalania:

- od początku jazdy (czyli w danym dniu - po kilku godzinach się resetuje)

- od stanu fabrycznego

- od tankowania (to najlepsze - szybki podgląd spalania z ostatniego baku - w f30 trzeba było kasować samodzielnie)

- od wybranego momentu (od momentu samodzielnego skasowania)

również wyświetlane na zegarach wartości spalania, średniej prędkości i przebiegu są uzależnione właśnie od tego którą pozycję sobie zaznaczymy.

Sprawdziłem właśnie spalanie od początku - ponad 6000km - 9,4 L :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Rzeczywiście 330 pali zadowalająco mało jak na swój rozmiar i osiągi. Ostatnio zmęczony wracałem z roboty krajówkami przez 110 km. Średnie spalanie 5,7 przy średniej prędkości ok 80 km/h.

Co do spryskiwaczy, w G20 nie ma sprysków świateł z jakiegoś powodu.

Natomiast jest w G20 jest to samo, co w F20, czyli ostre, kanciaste połączenie przedniej szyby z dachem, co sprawia, że zawsze jest tam masa brudu, syfu i owadów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
przed erą powszechnego turbo - poza autami sportowymi- BMW słynął z najlepszego stosunku pojemności silnika do mocy ( zawsze posiadacze mercedesa zostawali w tyle na światłach mając tą samą pojemność) , a teraz BMW słynie m.in. z najlepszego stosunku mocy do spalania
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rzeczywiście 330 pali zadowalająco mało jak na swój rozmiar i osiągi. Ostatnio zmęczony wracałem z roboty krajówkami przez 110 km. Średnie spalanie 5,7 przy średniej prędkości ok 80 km/h.

Co do spryskiwaczy, w G20 nie ma sprysków świateł z jakiegoś powodu.

Natomiast jest w G20 jest to samo, co w F20, czyli ostre, kanciaste połączenie przedniej szyby z dachem, co sprawia, że zawsze jest tam masa brudu, syfu i owadów.

Kiedyś poprostu uszczelka szyby zachodziła na dach a teraz ta krawędz jest odkryta i zawsze są tam owady i brud wg mnie ma to tez wpływ na głośność w aucie.

Opublikowano

No i doczytałem u Ciebie o tym dźwięku i szkoda, że nie ma popcornu :(

Piękny egzemplarz, mega wygląda w bieli i tym spoilerze mperformance.

Szerokości :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Randall a jak jest z miejscem z tyłu względem F30?

Jeździłeś w ogóle F36? Dla mnie to najlepiej jeżdżące i dobrze wykonane bmw z ostatnich modeli uwielbiam to auto i ciekawy jestem.jak wypada przy nim G20. F36 jest dużo lepiej wyciszone we wnętrzu niż f30, nic nie trzeszczy nie szumi itd, z tyłu sporo przestronniejsze i dużo ciekawsze wizualnie świetne proporcje, 4 drzwi bez ramek i linia coupe wyglądają pięknie. Kusi mnie na daily 440i choć M340i też by mi pasowało ale tylko rwd więc usa. W F36 mam 430i i silnik na prawdę przyzwoity i bardzo oszczędny właśnie wróciłem z nad morza 400km autostrada 150-180 i około 120km po krajówkach 80-130 średnie wyszło 8.5L. B58 nie miałem osobiście ale wg opinii pali nie wiele więcej w codziennym użytkowaniu.

• Moderatorzy
Opublikowano
No i doczytałem u Ciebie o tym dźwięku i szkoda, że nie ma popcornu :(

Piękny egzemplarz, mega wygląda w bieli i tym spoilerze mperformance.

Szerokości :)

Dzięki, brak dźwięku jest smutny zwłaszcza że ostatnie 4 lata jeździłem f30 z wydechem performance :(

Randall a jak jest z miejscem z tyłu względem F30?

Jeździłeś w ogóle F36? Dla mnie to najlepiej jeżdżące i dobrze wykonane bmw z ostatnich modeli uwielbiam to auto i ciekawy jestem.jak wypada przy nim G20. F36 jest dużo lepiej wyciszone we wnętrzu niż f30, nic nie trzeszczy nie szumi itd, z tyłu sporo przestronniejsze i dużo ciekawsze wizualnie świetne proporcje, 4 drzwi bez ramek i linia coupe wyglądają pięknie. Kusi mnie na daily 440i choć M340i też by mi pasowało ale tylko rwd więc usa. W F36 mam 430i i silnik na prawdę przyzwoity i bardzo oszczędny właśnie wróciłem z nad morza 400km autostrada 150-180 i około 120km po krajówkach 80-130 średnie wyszło 8.5L. B58 nie miałem osobiście ale wg opinii pali nie wiele więcej w codziennym użytkowaniu.

Cześć, niestety nie jeździłem 4gc, siedziałem jedynie w salonie ale parę lat temu. Miejsca z tyłu moim zdaniem jest naprawdę sporo, mam duży fotelik RWF za pasażerem i można normalnie odsunąć fotel i siedzieć wygodnie. Z pewnością jest więcej miejsca na kolana niż w F30.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.