Skocz do zawartości

Błąd czterech świec żarowych...

vw_2005

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, może temat już był ale proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. W komputerze widnieje błąd 4 świec żarowych. Nie sądzę by nagle okazało się że wszystkie padły. Gdzieś usłyszałem że często pada sterownik. Po kasowaniu błędu przez komputer dalej błąd się odnawia. Nie zauważyłem by coś się z autem działo nie tak. Nie wiem gdzie szukać rozwiązania. Dziękuję z góry za jakiekolwiek informacje.

• Zasłużeni forumowicze

:search: :search: :search: :search:

Skoro usłyszałeś, że często pada sterownik to nie pisz, że nie wiesz gdzie szukać rozwiązania.

spacer.png

Świetnie bardzo mi pomogłeś!

Zamiast człowieku napisać co wiesz to nie najlepiej zjechać kogoś by sobie szukał...

Uwierz szukałem i odpowiedzi są ale od innych modeli.

Akurat e90 320d nie znalazłem rozwiązania stad moja prośba do osób, które miały z tym styczność.

Najlepiej idź sobie na spacer ochłoń lub podjeb sobie jakiegoś sąsiada do sanepidu bo kaszlną ..

Nie wiesz nie chcesz nie pisz.

Nikt Cię nie prosi.

Do normalnych ludzi z chęcią pomocy bardzo proszę o informację czy może być to sterownik i jak tak to w jakim miejscu w e90 320d się znajduje bym mógł w razie czego go wymienić.

Chętnym pomocy bardzo dziękuję za odpowiedź.

• Zasłużeni forumowicze
Świetnie bardzo mi pomogłeś!

Zamiast człowieku napisać co wiesz to nie najlepiej zjechać kogoś by sobie szukał...

Uwierz szukałem i odpowiedzi są ale od innych modeli.

Akurat e90 320d nie znalazłem rozwiązania stad moja prośba do osób, które miały z tym styczność.

Najlepiej idź sobie na spacer ochłoń lub [bAD] sobie jakiegoś sąsiada do sanepidu bo kaszlną ..

Nie wiesz nie chcesz nie pisz.

Nikt Cię nie prosi.

Do normalnych ludzi z chęcią pomocy bardzo proszę o informację czy może być to sterownik i jak tak to w jakim miejscu w e90 320d się znajduje bym mógł w razie czego go wymienić.

Chętnym pomocy bardzo dziękuję za odpowiedź.

Typie, masz błąd 4 świec żarowych - to jest błąd popularny jak wada rozrządu w n47 - wymieniasz lub regenerujesz sterownik a potem świece. Tematów jak mrówków a Ty się burzysz i piszesz, że nie znalazłeś rozwiązania. Skoro nie znalazłeś rozwiązania tak pospolitego problemu to znak, że trzeba wysłać samochód do kogoś bardziej kompetentnego kto taki problem rozwiąże.

Sterownik w M47 znajduje się pod podstawą filtra oleju, skierowany w dół, można wymienić po omacku z góry, przykręcony dwiema nakrętkami M6.

spacer.png