Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie pomóżcie bo już brak pomysłów

Silnik m43 niedawno po dojechaniu do pracy i zgaszeniu samochodu pękł zbiorniczek płynu chlodzacego po jego wymianie pojawił sie kolejny problem.

Kapie płyn z dużego górnego węża w miejscu gdzie łączy sie on z chlodnica. Kupiłem nowe oringi jakis komplet za 59zl z allegro i wymieniłem lecz nadal było to samo może troszke mniej.

Pomyślałem że jakies slabej jakosci byly albo zle grubosci i zdecydowalem na kupienie calego weza bo tak jest sprzedawany w komplecie. Wąż wymieniony i dalej kapie w tym samym miejscu nie duzo aale jednak najbardziej po zgaszeniu silnika na postoju dopuki ciśnienie nie zejdzie to kapie.

Jakieś pomysły jeszcze co zrobić?

Dodam że po dolaniu plynu i uciskaniu węży nawet na wylaczonym silniku tez zaczyna juz kapac.

Opublikowano
Moze opaska pekniete polaczenia.Pozatym jak ci rozje.. chlodnice to odrazu termostat i pompa do wymiany bynajniej ja bym tak zrobil.Musialo sie cisnienie zebrac albo nie odpowietrzone.
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
Moze opaska pekniete polaczenia.Pozatym jak ci rozje.. chlodnice to odrazu termostat i pompa do wymiany bynajniej ja bym tak zrobil.Musialo sie cisnienie zebrac albo nie odpowietrzone.

Chlodnicy nie rozwalilo. Pękł tylko zbiorniczek

Kapanie w tym miejscu może byc wynikiem źle odpowietrzonego ukladu? Albo korek nie upuszcza cisnienia? Da sie jakoś sprawdzic czy korek jest sprawny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy króciec jest cały a jak tak to pomierz średnice, ponieważ nie każdy przewód pasuje idealnie do każdej chłodnicy. Skoro na wyłączonym silniku, domyślam się zimnym, kapie przy uciskaniu to zostaw korek w spokoju, jest tam nieszczelność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.