Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie

Jak w temacie potrzebuje waszej pomocy w sprawie podłączenia adaptera bluetooth pod wejście bm54 do radia, z tego co wstępnie zobaczyłem to sam napęd CD( bo on ma kostkę z pinami) ma wejście AUX. Sam adapter działa na zasadzie podłączenia adaptera pomiędzy radiem a wiązką coś na zasadzie przelotki bo sam adapter ma dwa zakończenia kostkami (męskie które wpina się w odtwarzarkę CD i żeńskie podłączane pod wiązkę do wiązki z instalacji).

Problem w tym że u mnie zauważyłem że po naciśnięciu przycisku MODE pojawia się tylko odczyt płyt a rzekomy napis AUX już nie.

Podobno są radia które trzeba kodować (z tego co czytałem jak i te co nie odtwarzają po prostu aux bo mają ten port martwy (nie wykorzystany przez producenta)).

Chciałbym się was poradzić jak to sprawdzić lub może jest jakiś patent na podłączenie do obecnego radia tylko coś trzeba przekodować.

Nie chce używać transmitera FM bo jakość jest słaba moim zdaniem.

Adapter kupiłem na Allegro za 240 zł i chciałbym go jednak użyć niż oddać spowrotem i wrócić do punktu wyjścia.

Samochód jaki posiadam to BMW e39 sedan 2002 rok 170km lift

Radio nie ma w boku w bagażniku wzmacniacza ani tunera, samochód nie ma navi oraz telefonu pokładowego a "fabrycznie" czyli jak go kupiłem z drugiej ręki to był zamocowany kaseciak ale zamieniłem na CD busisness.

Ewentualnie jeśli jest opcja tylko wymiany radia to czy dali byście mi podpowiedź jak namierzyć takie radio lub cd odtwarzacz jeśli tylko to wystarczy wymienić, które będzie miało ten port aux sprawny.

Wybaczcie za monolog ale to mój pierwszy post tutaj i chciałem to jak najszczegółowiej opisać :)

Nie jestem też specem stąd mój opis jest czysto amatorski ;)