Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam bmw e46 2.0 318i n42 2003. Auto jest po generalnym remoncie silnika po trefnym zakupie (Niemiec płakał jak sprzedawał :D) pozostał mi tylko 1 problem auto nie ma mocy. Podłączyłem go pod kompa i wyszło że cewka więc - wymiana po czym nic to nie zmieniło (przynajmniej są już nowe) następny błąd to położenia walka rozrządu - wymieniłem czujnik i błędów brak. Auto nie reaguje na gaz w 100% mam wrażenie że przy naciśnięciu gazu do połowy samochód jedzie dużo lepiej niż wcisne go do podłogi. Czasem jedzie bdb a po chwili tak jak by ktoś podmienił silnik. Ostatnio miał problem z odpalaniem (kręcił sekundę bądź 2 dłużej niż zwykle po czym za każdym razem odpala) było to może z 2/3 razy w ciągu miesiąca raz zgasł przy jeździe i cisza wszystko jest okej. Przyszło mi do głowy że być może pompa paliwa. Więc ściągam siedzenie itd. Patrzę są 2 jedna główna jest wymieniona ta za kierowca (przelewowa) oryginał. I zastanawiam się czy któraś z nich może mieć coś z tym wspólnego. (główna pompa działa przy załączeniu zapłonu) i w tym momencie zabrakło mi pomysłów :) czekam na jakiś dobry pomysl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki czujnik położenia wałka rozrządu kupiłeś?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Właśnie jako jeden element nie oryginalny(nowy zamiennik) . Tylko on ma z 2 tygodnie i nie wyskakuje błąd. Jest to możliwe?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale co jest możliwe? Źle działający czujnik i brak błędu? Tak. Co to za firma?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Valeo. Sprzedający zapewnił że jest dobrej jakości. Więc trzeba zamówić oryginalny rozumiem. Co oryginał to oryginal
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niech sobie do swojego auta zakłada valeo, nie kupuj w sklepach czujników, bo oni tylko potrafią coś powiedzieć o vagach i oplach, choć i z tym bywa różnie. Masz czescidobmw.pl i tam pytaj, obecnie widziałem, że nie mają w ofercie nic poza oryginałem i hella, a wcześniej febi i inne czyli zapewne było dużo reklamacji. Nie używałem hella ale też słyszałem, że potrafi źle działać więc tu nie doradzę, jak chcesz to testuj.

https://czescidobmw.pl/wyniki-wyszukiwania?q=12147518628

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Tak jak wyżej wspomniałem cały remont silnika był na oryginalnych częściach i jedyna rzeczą był ten czujnik więc tak jak wszystko kupię oryginał. Po wymianie dam znać czy to był faktyczny problem. Z góry dzieki
Opublikowano
Pomysl jest 1 bo to n42.Niech sprawdza ci ustawienia rozrzadu jeszcze raz .
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
  • 4 miesiące temu...