Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witajcie. Na wstępie chciałem się ze wszystkimi przywitać . Od trzech dni jestem szczęśliwym posiadaczem 318i E46 Touring silnik 2.0 146KM z 2005 roku, jak dotąd zapowiada się fantastycznie ( z przesiadki forda focusa kombi 2002r) Nie mogę coś znaleźć informacji na taki temat: chciałem tymczasowo do momentu aż nie kupię światem dziennych lub do czasu aż nie przekoduję by jako dzienne włączały się automatyczne światła drogowe chciałem zamontować zwykły brzęczek, buzzer który po włączeniu stacyjki będzie piszczał do momentu aż nie włączę świateł. Dotychczas począwszy od malucha, przez opla, focusa, fiata sedici instalowałem to gdyż zdarzało się zbyt często że zapominałem o włączeniu świateł w dzień. Podpinałem to w prosty sposób czyli np. plus do jakiegoś bezpiecznika który ma napięcie po włączeniu stacyjki a minus pod bezpiecznik od świateł gdzie po ich włączeniu pojawiało się tam napięcie - i wszystko ładnie działało, piszczało kiedy trzeba. Widzę że tutaj instalacja elektryczna jest o wiele bardziej skomplikowana przynajmniej dla kogoś kto ma bmw od 3 dni. Czy mógł by mi ktoś dokładnie opisać jak ja to powinienem podłączyć ? gdzie i pod jakie dokładnie przewody, piny, który kolor gdzie, bo nie chciał bym coś napsocić czy wprowadzać w błąd komputer. Edytowane przez MarMos
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzymaj cały na mijania, w tym roczniku standardowo powinny gasnąć po wyjęciu kluczyka, jak nie to kwestia kodowania. Popraw tytuł na zgodny z regulaminem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chodzi o to że po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i zamknięciu światła mijania nadal świecą to znaczy zamieniają się w światła pozycyjne. Dzisiaj mimo kartki naklejonej na kierownicy z napisem światła i tak zapomniałem i połowę drogi jechałem bez świateł Brzęczek mi leży i nie wiem jak go podpiąć nie chce kombinować. Kodowanie muszę sam ogarnąć bo nie mam nikogo blisko i szkoda kasy na takie drobnostki a możliwość kodowania pewnie się wiele razy jeszcze przyda.
Opublikowano
No dobra, temat mimo że nierozwiązany jest już nieaktualny. Kupiłem kabel i przekodowałem sobie światła DRL i wszystko teraz odbywa się automatycznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najrozsądniejsze rozwiązanie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.