Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Panowie mam do Was pytanie, w trakcji zdarzenia zniszczeniu uległy tylne prawe drzwi, razem z nimi ucierpiał zamek.

Udało zakupić się drzwi w Ori lakierze bez zamka soft close, muszę dokupić nowy zamek z silniczkiem domykania i pytanie czy jest jakaś różnica między wersja USA a UE ? Po zmianie trzeba coś kodować itp? Czy po prostu wrzucam nowo nabyty zamek, podpinam i ma działać bez dodatkowych ceregieli ?

numer części : 7154516

ps. Zanim zakupię zamek z soft chciałem zamontować zwykły zamek z zakupionych drzwi i tu czary... wyjęty zamek działa 9/10, nie przycina sie itp. Po czym składam wszystko do kupy, zamykam drzwi bolcem, zamek sie zapada i juz nie chce sie otworzyć. Klamka zew/wew zero reakcji. Wszystko złożone tak jak trzeba mimo to nie działa 2x próbowałem i nic... Gdzie jest przyczyna coś z linka nie tak czy co? :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moze zamek uszkodzony.

Jak pamietam w drzwiach bez soft close (przednich) trzeba jakis styropian/wzmocnienie wymienic/wycinac zeby wszedl mechanizm.

Sam to robiles czy ktos? Moze jak ktoś, to źle to ułożył i scieło linke?

Opublikowano

Tak jest inna wygłuszka/styropian który ma dodatkowe miejsce na silniczek dociagu.

Ale w moim przypadku muszę kupić nowy zamek z dociągiem i powinno być git :)