Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od dość długiego czasu borykam się z problemem miękkiego pedału hamulca w moim BMW. Auto odwiedziło nie jednego mechanika przed zakupem lecz problem nie został rozwiązany,mianowicie mam problem z miękkim pedałem hamulca , przy nagłym mocnym wciśnięciu pedału hamulca,hamulce przez nie długi czas są natomiast przy lekkim naciśnięciu pedał idzie do samego spodu i hamują tylko tylnie hamulce, podmieniana była 3 razy pompa absu,auto było sprawdzane u elektryka i wszystko po stronie było ok nie było błędów itd. Wczoraj wymieniona została na nową pompa hamulcowa i dalej nic po odpowietrzeniu i założeniu nowej pompy jakby było minimalnie lepiej po przejażdżce co chwilę raz hamulce były przy mocniejszym naciśnięciu hamulca a przy lekkim pedał robił się miękki. Serwo i Wakum pompa była również zmieniana i zero rezultatu. Posiadam pompke wstępna DSC od BMW E46 330xi ale nie wiem czy jest sens wymiany na nową. Skończyły mi się pomysły czy ktoś miał podobny problem ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płynu nie ubywa?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie wszystko było dobrze. Dzisiaj przyczyną została zlokalizowana jak wcześniej wspomniałem wymieniłem pompę DSC na drugą od powietrzylem układ i wrócił pedał hamulca. Natomiast mam drugi problem po ruszeniu 10-20 metrów zapalają mi się kontrolki kontroli trakcji ABS itd co może być przyczyną?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa została zakodowana?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.