Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam taką sytuację w której potrzebuje odpalić auto gdyż nie mam jak go wytargać z garażu podziemnego :/ model e60 528xi 2009. Wyjeżdżając dzisiaj rano odpaliłem auto, przejechałem 100m i pojawiły mi się błędy na ekranie (jak na zdjęciu), a obroty zaczęły falować. Wyłączyłem więc auto żeby odpalić ponownie, ale już nic z tego. Auto kręci ale nie odpala.

Myślałem, że to problem z Aku, ale ma 12.3V więc wątpię. Skanowałem INPĄ, ale za wiele wspólnych wątków nie widzę. Zbieg okoliczności, że problem z czymś z ABSu i nie odpala ? Aku może być złe mimo dobrego napięcia ? Próbowałem odpalać na kable, nic z tego. Kluczyk się od tak rozkodował? Bo w sumie nie wiem jak sprawdzić czy pompa paliwa chodzi.

Dodam, że błąd z ustawieniem czasu wiąże się z tym, że próbowałem odłączyć akumulator na jakiś czas z nadzieją, że to pomoże.

Pp8irqQ.jpg

9dwhnDu.jpg

oge5L3c.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błędy synchronizacji wału z wałkiem.

Oraz błąd przekaźnika głównego.

Od tego drugiego zacząłbym.

Przekaźnik jest w skrzynce ze sterownikiem silnika. Zapewne koloru niebieskiego.

Sprawdź czy ma nadpalone styki(niebieską pokrywkę da się zdjąć).

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Co do przekaźnika to wygląda on dobrze, niestety nie umiem sprawdzić czy działa poprawnie. Ogólnie skrzynka z komputerem też wygląda ok, zero wilgoci i skorodowanych styków.

Co do synchronizacji to wymieniałem zawory vanosa, bo tydzień temu zapalił mi się błąd.

Opublikowano

Problem rozwiązany.

Okazało się, że kabel zasilający pompę wody po prostu się stopił i dotykał budy co powodowało wywalanie bezpiecznika przy DME. Reszta błędów to tylko wariacja komputera, jak to bywa w tych modelach :)