Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przepraszam nie zauważyłem posta , tak @woltan jest grobowa cisza teraz po wymianie .

Natomiast teraz jest akcja serwisowa na łączenie nadkola z błotnikiem , kontrola i wymiana jakieś nitów jak trzeba , właśnie czekam na odbiór auta z przeglądu po 60tys km

Ja ostatnio bylem na wymianie amortyzatora zglosilem problem ale pan powiedzial ze w g30 sa wymiany a o g20 nie slyszal. Przy nastepnej wymianie oleju ponownie zglosze problem. Narazie jezdze i obserwuje.

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rób jak ja i nagraj filmik jak ten objaw się pojawi , wtedy w ASO będą wiedzieć o co chodzi .

Przy okazji Wesołych Świąt Panie i Panowie :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Chyba dam mu wolny weekend :wink:

IMG-20220122-135859.jpg

Kiedyś tak ośnieżone auta stały zaparkowane na tle wzgórze Andersa we Wrocławiu. Cofam sobie, cofam, w lusterku widzę biel.... aż mój golf oskalpował forda KA... eh studenckie czasy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba dam mu wolny weekend :wink:

IMG-20220122-135859.jpg

Nawet kot obszedł bokiem ;)

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Kamil studia bez Golfa to nie studia , nasza paczka miała Golfa, ale został skradziony podczas randkowej kolacji w centrum Gliwic , po tygodniu okazało się że auto zostało już pocięte na części i nie było co odkupić :P

@Medicus o tej porze roku , koty mają lepsze miejsce do leżakowania.. kaloryfer w garażu :)

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyznaj się lepiej, coś tam zamówił dokładniej ;)

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyznaj się lepiej, coś tam zamówił dokładniej ;)

Niania Natalia na jutro :wink: :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jednak jeden z głośników centralnych jest do wymiany , a przy okazji chłopaki znaleźli wyciek z prawego zabieraka dyferencjału , do uszczelnienia .

Screenshot-2022-02-04-17-47-19-76-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg[/url]

Opublikowano

No i ta gwarancja w bmw… spokojny sen bezcenny :) a jeszcze taki skrupulatny kierownik jak Ty i autko ma się dobrze i dla kolejnych właścicieli, bo powymieniane co trzeba i kiedy trzeba.

Dobrze, bo jak czasami kuszą mnie myśli o programie w 518d, to takie sytuacje sprowadzają na ziemię i każą przewartościować sobie za i przeciw :)

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety przez cholerną sarnę i zniszczony przód, powrót do- bieda edyszyn- miła pani w firmie ubezpieczeniowej nie przekonała się że grill od Luxury jest ładniejszy i nie chciała mi go finansować z AC :wink:

IMG-20220330-142948.jpg

Opublikowano
Nie mogłeś wziąć gotówki i sobie dołożyć różnice?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
niestety , firma ubezpieczeniowa płaci za potrzebne części i ich montaż tylko wg VINu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja cały czas czekam aż zafundujesz mu światła laserowe choć w przypadku sarny powrót do basic led będzie bolesny

Teraz to już bez sensu, bo zamówił 5er :8)

To pewnie tam będą :wink:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja cały czas czekam aż zafundujesz mu światła laserowe choć w przypadku sarny powrót do basic led będzie bolesny

ta szkoda pokazała że trzeba uważać z takimi droższymi modyfikacjami , bo mała stłuczka i wracasz na START jak w Monopoly :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Teraz to już bez sensu, bo zamówił 5er :8)

To pewnie tam będą :wink:

to prawda , o ile się wyprodukuje , status produkcji ma z tygodnia na tydzień coraz mniejszą liczbę :duh:

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie spodziewałem aż takiej różnicy w wyglądzie , jakości i technologii produkcji tych opon , niby ten sam producent , niby obie opony do jazdy turystycznej , ta po prawej do jazdy bardziej dynamicznej ale nie na tor , co ciekawe wnętrze jest całkiem inne , w PS4 jest jakby zamsz na wewnętrznej strony opony - może do redukcji hałasu ? - , natomiast Primacy3 jest goła w środku... czas na wymianę dziś :8)

IMG20220427064545.jpg

IMG20220427064533.jpg

IMG20220427064316.jpg

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2lata i 77tyś km w tym fantastycznym aucie , ale czas na kolejne ,ten wymarzone :wink: .

Prośba do Admin o zamknięcie wątku :)

IMG20220701163150.jpg

IMG20220701162412.jpg

Opublikowano

Gratuluje szczerze :) zwłaszcza w kontekście postu kolegi z przed dwóch lat, poniżej :)

czy zamieniłbym to auto na 5er ? nie , a to dlatego że jeszcze nie jestem mentalnie i finansowo gotowy na posiadanie takiego auta , 5er jest to inna bajka dla innych ludzi niż ja , jest to pewien status którego nie łatwo osiągać , a ja go jeszcze nie osiągnąłem, może kiedyś , 5er to auto dla ludzi którzy nie muszą mówić kocham cię przed i po seksie z żoną - bo nie muszą - ja jeszcze muszę i dlatego jeżdżę 3er

• Moderatorzy
Opublikowano

Gratulacje! Akurat wysiadłem z przejażdżki f90 M5 :twisted:

Temat zamknę jeśli założysz w zamian nowy :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki Panowie :D

moim zdaniem gdyby nie to forum, nie doszłoby do tego nieoczekiwanego finału , także moje dziękowanie dla Was za cenne rady i wiedzę :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki Panowie :D

moim zdaniem gdyby nie to forum, nie doszłoby do tego nieoczekiwanego finału , także moje dziękowanie dla Was za cenne rady i wiedzę :cool2:

Załóż wątek, ciekawy jestem porównania 3 vs 5.

Jak zamawiałem 3er mój znajomy broker namawiał mnie na 5er, twierdząc że różnica względem 3er jest ogromna.

Trójka wydaje mi się optymalna, w zasadzie jedynie w kolejnej chciałbym oznaczenie 40d, ale może nim do tego dojdzie zmienię zdanie i wybiorę 5er lecz nieco słabszą.

Choć wczoraj widziałem nową c klasę w pakiecie amg i prezentowała się świetnie :shock:

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jeśli chodzi o 3er vs 5er to napiszę w dużym skrócie jak widzę te dwa piękne modele

3er(G20): to radość z jazdy

5er (G30 LCI) : to radość z przebywania w samochodzie

nie będę rozwijał tej myśli , ale podejrzewam że domyślasz o co mi chodzi

jeśli miałbym doradzić , to z pewności zacząć od G20 nawet w budżetowej wersji, i potem samemu zdecydować się, czy iść w lepsze wyposażenie i mocniejszy silnik..itd , czy zamienić G20 na G30 , gdybym miał 10 lat mniej to na pewno odebrałbym zamiast G30 2 dni temu G20 330/340 z lepszym wyposażeniem .