Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Trzeba było na miejscu przy nich ten płyn wypsikać i oznajmić, że już sobota.

:lol: :cool2:

wydawało się że sprawa dobiegła końca dziś popołudniu , bo wsiadam do auta a tu miła niespodzianka , żadnego komunikatu na temat uzupełnienie płynu .. ale nieeee , ciąg dalszy nastąpił , kto zgadnie co jest nie tak z autem teraz ?

IMG-20201216-182300462-HDR.jpg

Czyli to, że przez pomyłkę nie dokliknąłem elektrycznych lusterek zaoszczędziło mi trochę nerwów :)

To jeszcze pytanie czy dopadnie akcja na zaciski hamulcowe.

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Może zasugeruj im żeby Ci naprawili od razu oba :) Prawdopodobnie reguła jest taka, że w niedługim czasie po tym jak padnie jedno, psuje się też drugie.

U mnie też najpierw "pożegnało" się to po stronie pasażera, zobaczymy kiedy drugie :roll:. Co ciekawe to jak auto postało trochę w garażu to lusterko znowu ożyło - czyli jednak było nieszczelne.

Trochę źle trafiłem na gościa który przyjmował auto do serwisu. Ten co mi wydawał auto po naprawie stwierdził, że on by zamówił części od razu do obu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przygody elektryczne ciąg dalszy :

wczoraj godzina 7 rano jadę do pracy 120 km od domu autostradą i droga ekspresową , z jakiegoś powodu chciałem uchylić okno , i to był błąd , okno uchyliło się na maks. i wszystkie okna się blokowały , w sumie jechałem ok. 8 km drogą ekspresową z otwartym oknem w temp -1 :cry2: - zatrzymanie się na poboczu i gaszenie auta oraz opuszczenie go nie pomogło- , szczęście w nieszczęściu było to że właśnie miałem 8 km do ASO BMW - tam gdzie auto kupiłem - oczywiście o tej godzinie nie ma nie kogo i razem z ochroniarzem czekałem na serwisantów , znowu muszę pochwalić ASO BMW bo zachowywali się super , zawieźli mnie do pracy i zajęli się autem , ok. 13ej auto było gotowe - wymienili elektrykę szyb i lusterek , co ciekawe nic nie świeci jeśli chodzi o czujnik płynu do spryskiwacze , oby tak dalej

wniosek z tego jest taki :

- niestety nawet w G20 produkcji IV.2020 , problem z elektryką składanych lusterek nadal jest

- jeśli komuś się wydarzy ta awaria ze składaniem lusterek , i ma termin naprawę w ASO , to do tego czasu lepiej nie uchylić okna bo mogą się blokować w pozycji otwartej

- nie mówcie o tym znajomym w Golfach , Daciach..itd , bo ich radość z tego że cierpicie z powodu nowego BMW na którym ich nie stać , będzie boleśnie ogromna :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- nie mówcie o tym znajomym w Golfach , Daciach..itd , bo ich radość z tego że cierpicie z powodu nowego BMW na którym ich nie stać , będzie boleśnie ogromna :wink:

Nie zawsze jest tak że niestać, ludzie rozsądni i nie Petrolheadzi jeżdzą też Dusterami.

Ech, jak na nowy samochód, to trochę zbyt często odwiedza serwis... Gdzie się podziała ta niezawodność?

Nie mialeś serii F że pytasz? To już jakiś czas temu się skończyło, a w serii G miało być lepiej.

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie ma czegoś takiego jak niezawodność w markach które mają ogromną liczbę nowych ciągle rozwijanych technologii. Niezawodne są japońskie auta które w środku dalej mają zegarek i przyciski z 1980 roku. Jeśli komuś zależy przede wszystkim na niezawodności to z pewnością ani BMW ani Mercedes nie będzie dla niego najlepszym wyborem.
Opublikowano
Deprecjonowanie japońskich technologii nie jest opinią obiektywną. Przyczyną tego stanu rzeczy obarczyłbym księgowych, tudzież innych od martetingu :)
  • Moderatorzy
Opublikowano
No księgowi też napewno, ale przede wszystkim komplikacja budowy, mnogość modułów, wiązek, czujników.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Leeo chyba wiosny nie doczekają , przebieg 19tys km

IMG-20201218-143245614.jpg

Opublikowano
Na fejsiku pisali, ze jak przed 20ma sie konczyli to wymieniali zaciski na akcji fabrycznej. Moze w Twoim ulubionym Aso podpytac, bo koszta klockow pewnie takie jak w kazdej serii: 1200 z wymiana za sam tyl.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chyba się nie załapie na tą akcję , bo 800 km zostało do 20tyś i które zrobię do niedzieli właśnie w Twoich rejonach :wink: , w przypadku problemu z szybami i lusterkami widać było że usterka jest powszechna , bo od razu wiedzieli o co chodzi .

natomiast wracając do tematu kół , jestem po ok. 500km na nowe koła i opony 225/50/17 Micelin Pilot Alpin 5 , moja ocena jest taka że faktycznie jak koledzy od początku radzili mnie odnośnie wyboru jednak większych kół to mieli rację , auto pod każdym względem jeździ lepiej , a tak to odczuwam :

- na autostradzie mniejsze boczne kiwanie po wyprzedzeniu TIRa

- na resztę dróg prosta sprawa : wszystko robię szybszej na tych kołach o oponach , szybciej startuję , szybciej pokonuję zakręty , szybciej wychodzę z zakrętu , szybciej pokonuję rondo , i to przy tym samym poziomie zaangażowania i skupienia czyli oczy na pół otwarte i ciągle widząc turkusową plażę na którą polecę dokładnie 12h po otrzymaniu w tyłek szczepionkę na COVID .. marzyć trzeba :lol:

co do opon , po spróbowaniu Michelin alpin6 na 16 i Pirelli sotto zero na 18 tkach ., mogę powiedzieć że Pilot Alpin 5 są bez kompromisowe bo : - większa stabilność na prędkościach autostradowych której nie daje Alpin 6 ale daje Pirelli

- cisza czy na autostradzie czy przy zbliżaniu się do światła które daje Alpin 6 ale z kolej nie daje Pirelli- przy Pirelli ciągle sprawdzałem czy mam dobrze zamknięte okna :shock: -

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie zawsze jest tak że niestać, ludzie rozsądni i nie Petrolheadzi jeżdzą też Dusterami.

szczerze , szkoda mi takich ludzi , bo jaki jest sens ciężkiej pracy i wysokiego zarobku jak to nie ma przełożenia na jakość życia ? , a samochód jest elementem bardzo często wykorzystanym zwłaszcza przez ludzie ciężko pracujących

Opublikowano
To trochę złożona kwestia, znam wysoko kwalifikowanych prawników, którzy prawo jazdy zdobyli po 30-tce, teraz pomykają kia, czy innym chevrolet vel daevoo pomimo imponującego zeznania pit. Często obserwuje zależność, im gorsze pióro, tym lepsze auto. Ale kolega Krakus temu zdecydowanie przeczy :)
Opublikowano

szczerze , szkoda mi takich ludzi , bo jaki jest sens ciężkiej pracy i wysokiego zarobku jak to nie ma przełożenia na jakość życia ? , a samochód jest elementem bardzo często wykorzystanym zwłaszcza przez ludzie ciężko pracujących

Kolego, nie dla wszystkich dobry samochód jest priorytetem. Jedni wydają kasę na samochody, inni na podróże, jeszcze inni na dzieła sztuki. Znam wiele osób które jeżdżą gratami ale na podróże są w stanie wydać 100 tys w roku, trudno stwierdzić, że nie korzystają z życia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@Leeo dzięki za pomysł , ale jednak zostaję przy tych felgach , bo zima za długo trwa żeby przez tyle miesięcy nie patrzeć na ulubione felgi na aucie :)
Opublikowano
......

- na resztę dróg prosta sprawa : wszystko robię szybszej na tych kołach o oponach , szybciej startuję , szybciej pokonuję zakręty , szybciej wychodzę z zakrętu , szybciej pokonuję rondo , ....... -

ja bym poszedł kilka oczek wyżej, skoro takie doznania teraz. Przejdź na 20 cali to z 318i zrobi się 340i :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Yarwa :lol: :cool2:

Taki coś mi dali w sklepie motoryzacyjnym dla mojego potwora pod maską , z gwarancją sklepową w postaci : będzie pan zadowolony :D

IMG-20201221-182647919.jpg

@Leeo posłuchałem Cię i tym razem :)

IMG-20201216-183701252-HDR.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
......

- na resztę dróg prosta sprawa : wszystko robię szybszej na tych kołach o oponach , szybciej startuję , szybciej pokonuję zakręty , szybciej wychodzę z zakrętu , szybciej pokonuję rondo , ....... -

ja bym poszedł kilka oczek wyżej, skoro takie doznania teraz. Przejdź na 20 cali to z 318i zrobi się 340i :twisted:

Raczej z 318i - 316i :) pod względem 'osiągów'.

Chyba że mowa o spalaniu:) to tak 340i :)

Opublikowano

A w koszyku plyn i biala smierc ;)

Nie posluchales i nie pojechales do auchana po 5 litrowy za 2 dyszki?

Opublikowano
A w koszyku plyn i biala smierc ;)

Nie posluchales i nie pojechales do auchana po 5 litrowy za 2 dyszki?

Ja tam widzę same wegańskie rzeczy :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

@Leeo bo oszołom nie jest mi po drodze , także same straty przed świętami :wink: co do cukru , akurat jestem wielkim przeciwnikiem węglowodanów , ale espresso nie mogę pić bez pół łyżeczki cukru

@Kamil a skąd ? Jestem wielkim miłośnikiem mięsa , a na dowód o to mój weekendowy handmade cheesburger :8)

IMG-20201205-154454230.jpg

Opublikowano
No to fajnie, że zakup trafiony :)

To masz jeszcze komplet 17stek na zime kolejną :) mega cena, opony wulkanizatorowi zostaw, to za darmo zdejmie z felg i będziesz mial dwa komplety kół :) Dam bym to pewnie wzial, ale mam już 17stki na zime ;)

https://www.olx.pl/oferta/oryginalne-felgi-bmw-5-g30-g31-bmw-7-225-55-r17-5x112-CID5-IDF9ZWV.html

Dzięki Leeo, ja je złowiłem za Twoją "namową". :mrgreen:

Krakus3, miło zobaczyć pobratymca w tańszym niż droższym configu, tak samo jak moja wersja "budget", mamy prawie to samo co inni za dwa razy większą kasiurę, znaczek, koła, kierownica, reszta się nie liczy.. :norty:

Kaczy57, handmade sugeruje że wszystko jest handmade, Krakus3 czym ubijałeś świniaka? :shock: