Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ogladalem wczoraj serie 4 w m i masz zupelna racje - tyl jest przecietny przy tym szalonym przodzie a przod jest jednak ciekawy :)

8RwrrHc.jpg

Ten tył trochę jak Lexus.

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do wczoraj byłem fanem przednich wycieraczek w G20 , bo bardzo estetycznie dawkują płyn na szybę , a nie jak reszta aut - jakby ktoś sika na przednią szybę :D - natomiast dzisiaj zauważyłem bardzo niemiły szum z tych wycieraczek przy prędkościach autostradowych , aerodynamika tych wycieraczek niestety jest na poziomie wycieraczek autobusu PKS trasy Warszawa- Ostrołęka..

sami posłuchajcie..

https://streamable.com/bkjuq6

Opublikowano
Do wczoraj byłem fanem przednich wycieraczek w G20 , bo bardzo estetycznie dawkują płyn na szybę , a nie jak reszta aut - jakby ktoś sika na przednią szybę :D - natomiast dzisiaj zauważyłem bardzo niemiły szum z tych wycieraczek przy prędkościach autostradowych , aerodynamika tych wycieraczek niestety jest na poziomie wycieraczek autobusu PKS trasy Warszawa- Ostrołęka..

sami posłuchajcie..

https://streamable.com/bkjuq6

Te wycieraczki robią wrażenie przy pierwszym użyciu. Mi bardziej przypadły go gustu te z f30 - bardzo ładnie rozpylały płyn na całą szybę. W g20 mam wrażanie, że łatwiej płyn ucieka na szyby boczne, ale za to nie robimy oprysków na auto za nami.

• Moderatorzy
Opublikowano
Dla mnie również rozprowadzanie płynu to porażka na całej linii o czym już pisałem i nawet wrzucałem zdjęcie całej bocznej szyby w płynie :duh:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz rację @Leeo , koła są bardzo słabym punktem mojego auta pod względem wygląda , i może nawet prowadzenia przy dużych prędkościach - choć tego nie jestem pewny bo nie prowadziłem G20 z większymi kołami - najbardziej mi się podobają Duble Spoke 771 17tki , czyli te rekomendowane do Luxury Line . mógł by być taki plan : wymiana grilla i trochę plastików na bardziej błyszczące teraz - bo kto bogatemu zabroni ? :mrgreen: - a na wiosnę koła , i tak chętnie bym pozbył cholerne Contnentale EcoContant które pływają w deszczu :duh: jak wymieniłeś gril w Twoim na czarny to musiałeś zdejmować zderzak ? , i tak bym zlecał tą robotę warsztatowi bo dwie lewe ręce jestem :wink:
Opublikowano
masz rację @Leeo , koła są bardzo słabym punktem mojego auta pod względem wygląda , i może nawet prowadzenia przy dużych prędkościach - choć tego nie jestem pewny bo nie prowadziłem G20 z większymi kołami - najbardziej mi się podobają Duble Spoke 771 17tki , czyli te rekomendowane do Luxury Line . mógł by być taki plan : wymiana grilla i trochę plastików na bardziej błyszczące teraz - bo kto bogatemu zabroni ? :mrgreen: - a na wiosnę koła , i tak chętnie bym pozbył cholerne Contnentale EcoContant które pływają w deszczu :duh: jak wymieniłeś gril w Twoim na czarny to musiałeś zdejmować zderzak ? , i tak bym zlecał tą robotę warsztatowi bo dwie lewe ręce jestem :wink:

Grill: nie trzeba zdejmować zderzaka, wymiana pokazana na YT, generalnie gdyby nie boczna spinka ogarnąłbym to sam :) a tak 100zl w plecy ;)

Chromy w zderzak - w g30 do wymiany trzeba sciagac zderzak, podejrzewam, ze w g20 też.

Felgi - wiek o które szprychowe Ci chodzi, aczkolwiek uważaj, bo identyczne występują w rozmiarze 18 i wlasnie 18 wygladaja, a 17stki w tym wzorze wg mnie nie. Ciekawe, które Ty widziales. Z 17tek to chyba najfajniejsze są te od sportline.

Opublikowano
Konfigurator dla sport line wskazuje trzy rodzaje felg "17": 776 i 771 bez dopłaty oraz chyba najładniejsze z nich 775 za dodatkową kwotę 2200.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak , i te same 17tki są tez dla Luxury Line , 775 tez są bardzo ładne , pewnie byłyby fajnym kompromisem pomiędzy wyglądem a komfortem , na razie powalczę o wymianę grilla na ten z Luxury Line , kosztuje ok. 850zł ale wygląda jak milion $ , no i może te chromowane osłony z przodu i z tyłu , do czarnego koloru pasują jak cholera :whistle:
Opublikowano
tak , i te same 17tki są tez dla Luxury Line , 775 tez są bardzo ładne , pewnie byłyby fajnym kompromisem pomiędzy wyglądem a komfortem , na razie powalczę o wymianę grilla na ten z Luxury Line , kosztuje ok. 850zł ale wygląda jak milion $ , no i może te chromowane osłony z przodu i z tyłu , do czarnego koloru pasują jak cholera :whistle:

Przyjacielu, miej Boga w sercu - 850zl???

https://allegro.pl/oferta/bmw-3-g20-luxury-line-atrapa-grill-nerki-7449432-9047913054 - klikaj, masz na fakture!

Opublikowano

Przyjacielu, miej Boga w sercu - 850zl???

https://allegro.pl/oferta/bmw-3-g20-luxury-line-atrapa-grill-nerki-7449432-9047913054 - klikaj, masz na fakture!

Niestety nie podejdzie - to jest do wersji z kamerą z przodu (asystent parkowania plus). Dostałem w prezencie przed odbiorem mojego g21 grill m performance do wersji z kamerą i niestety się bujam teraz z problemem.

Btw. Nie kupił ktoś z Was może czarnego grilla nieoryginalnego? Tam była zaślepka kamery - chętnie odkupię tą zaślepkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wg. nr. katalogowego to powinno pasować , gril Luxury Line do i cam to 457 041 , czy jest sens oszczędzać 400 zł na taką ważną część ? , wystarczy że jakieś mocowanie jest nie w najlepszym stanie i się zacznie za pół roku ..nie mówiąc że cały gril może być nie oryginalny.. przecież nie spadł z niemieckiej ciężarówki na zakręcie :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dokładnie , i to jest ten z allegro .

kolejna zagadka to tylne osłony odblasków , czy części o nr. kat. 51 12 7 488 352

, 51 12 7 488 351 są z czarnego błyszczącego plastiku czy chromowane ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@Leeo posłuchałem CI i zakupiłem ten grill z allegro , gość mnie przekonał że całe auto spadło z ciężarówki na zakręcie i poszedł do kasacji , a grill jest nietknięty , a ja go uwierzyłem :mrgreen:
Opublikowano
@Leeo posłuchałem CI i zakupiłem ten grill z allegro , gość mnie przekonał że całe auto spadło z ciężarówki na zakręcie i poszedł do kasacji , a grill jest nietknięty , a ja go uwierzyłem :mrgreen:

Ale co z dziura na kamere??? Bo tak byl problem.

Jak gosc wystawia fakture to kradzione byc nie moze. Tak przynajmniej mi sie wydaje :)

Teraz sporo ofert kol letnich w dobrej cenie. Popatrz lepiej to ;)

Opublikowano

O proszę grill kupiony, będzie wymienianko ;). Kiedy przyjdzie?

Ja też bym sobie grilla wymienił ale na cerium gray diamond, niestety niełatwo to dostać.

attachment.php?attachmentid=2110893&stc=1&d=1564605137

wydaje mi się że by się dobrze komponował z moim tanzanite kolorkiem auta

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale co z dziura na kamere???

we wtorek powinno być, to zobaczymy co za rzeźbę

@Greivous taki piękny grill do wszystkiego pasuje :cool2: no może poza Luxury Line , bo tam za dużo błyszczących elementów jest

Opublikowano

Ale co z dziura na kamere??? Bo tak byl problem.

Jak gosc wystawia fakture to kradzione byc nie moze. Tak przynajmniej mi sie wydaje :)

Teraz sporo ofert kol letnich w dobrej cenie. Popatrz lepiej to ;)

@Leeo to jeszcze nie wiesz jak bardzo można zalegalizować lewy towar w Polsce, mafia vatowska prawdę Ci powie :D

Opublikowano
Również ten temat mnie długo intrygował, przyznaje racje Leeo, 776 korzystniej się prezentują zwłaszcza w parze z czarnym. Nie naumiałem się jeszcze wklejać foto na portal bo dysponuję czarnym g20 na 771, nic nadzwyczaj -Sorry Krakus :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko obawiam się że 776 nie pasują do stylu mojego auta , bardziej bym ich widział do auta ze sportową konfiguracją

Popatrz na ten filmik z tymi felgami , chyba idealnie pasują do charakteru luxury line w G20 , a może się mylę

Opublikowano
Tylko obawiam się że 776 nie pasują do stylu mojego auta , bardziej bym ich widział do auta ze sportową konfiguracją

Popatrz na ten filmik z tymi felgami , chyba idealnie pasują do charakteru luxury line w G20 , a może się mylę

Może i tak, mimo wszystko namawiałbym na takie 18stki już z oponami i fakturką :)

https://www.olx.pl/oferta/kola-opony-felgi-nowe-r18-bmw-3-g20-m-pakiet-790-opony-letnie-CID5-IDFJMzw.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może być jedna z ostatnich fotek w tej konfiguracji , zobaczymy, na razie trzymam kciuki żeby grill był oryginalny , pasował i nie pochodził od mafii VATowskiej.. no i żeby dotarł przede wszystkim :lol:

IMG-20201115-141034750-HDR.jpg

jpg min

Opublikowano

Jezdzi taka luxury po Augustowie, bardzo fajnie mi te felgi wyglądają :) bardzo podobne do mpakietowych z g30, ktorę w dobrej cenie da się kupić :)

0VsGBny.jpg

tjeI78l.jpg

U Ciebie bedzie problem z przednim zderzakiem, bo bez halogenow te ranki chromowane pewnie nie podejdą. Nie ma też chromów wokół szyb. Moim zdaniem bok fajnie ożywiłaby taka dwukolorowa felga z mapkietu.

Trzymam kciuki za grill :)