Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu mam dość denerwujący problem. Mianowicie po kilku minutach jazdy z kierownicy dochodzi dziwny pisk jak by ocieranie gumy lub jakiegoś tworzywa. Nieważne czy kręcę agresywnie czy delikatnie, bez różnicy w którą stronę. Zaczęło się to zaraz po regeneracji przekładni, pewnie ma to jakieś powiązanie. Dzisiaj mechanik stwierdził że z maglem wszystko ok, musiałby rozebrać kolumnę żeby stwierdzić przyczynę. Czy ma ktoś jakiś pomysł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmnij oslone nad pedalami, tam bedzie taka guma przez ktora przechodzi uklad kierowniczy do komory silnika, w niej jest plastikowe lozysko. Popryskaj wd40.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Próbowałem już tą operację i niestety to nie to. Rozebrałem wczoraj kiere i wydaje mi się że będzie to zwijak taśmy bo chyba nie ma nic więcej co mogło by pracować razem z kierownicą i gdzieś ocierać a dzwięk jest ewidętnie słyszalny z pod samej kierownicy. Tylko drugim problemem jest to, że chyba kierownica ciężej chodzi gdy zacznie się ten pisk albo z nerwów mam już takie wrażenie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hmm, zwijak to raczej nie, ciekawe czy to nie lozysko pod pajakiem...