Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zamierzam kupić e92 z silnikiem n54 gość wymienił większość podzespołów w tym samochodzie jednak silnik wydaje dość głośny stuki ogólnie samochód w dobrym stanie wyglada dość dobrze. Czy ktoś byłby w stanie mi powiedzieć kto ma o tym pojęcie czym spowodowany jest ten stuk ? Zastanawiałem nad kupnem tego samochodu cena jest dość okazyjna.

https://youtu.be/qKackO2a88w

Edytowane przez speedygonzales69
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Film niedostępny

Ten film został usunięty przez przesyłającego

3A0jS9b.png
Opublikowano
Wideo już jest a jeśli chodzi o cenę to 12 tysięcy z papierami potwierdzającymi wymianę pompy wody paliwa i nowe opony, w ostateczności myśle ze remont silnika nie byłby złym pomysłem a samochód na prawdę niczego sobie dobrze się prezentuje
Opublikowano

Taki motor wyremontujesz za 20+ tyś ,czyli nadal wychodzi dobra cena jak na 335i

https://7er.pl/showthread.php/53881-Historia-smutnej-panewki-czyli-nag%C5%82a-%C5%9Bmier%C4%87-eFy-N54

A zrobiony motor pozwoli Ci na wykrzesanie z tego silnika sporej ilości modów. Jeśli samochód jest w ładnym stanie i bezwypadkowy to moim zdaniem warto. Tylko musisz znaleźć kogoś kto wyremontuje taki silnik zgodnie ze sztuką.

Opublikowano
Sprzedający dodał ze jest kod błędu elektromagnesu ale tak na prawdę to ja nie wiem nawet o co chodzi jeszcze nie do końca wie co więcej bo stoi u kogoś na warsztacie czyli tak na prawdę nie wiadomo nic. 20 tysięcy sporo ale nie tak dużo w sumie to jak remontowałem 320d w e46 5 lat temu to mnie 12 wyniosło
Opublikowano

jeśli znasz kod błędu to zobacz na e90post/n54tech ,tam jest kompendium wiedzy na temat tych silników.

Jaka moc i przebieg ,Eu czy USA? Widzę ,że auto już trochę zmienione.

Opublikowano
jeśli znasz kod błędu to zobacz na e90post/n54tech ,tam jest kompendium wiedzy na temat tych silników.

Jaka moc i przebieg ,Eu czy USA? Widzę ,że auto już trochę zmienione.

Moc nie była podnoszona z relacji właściciela, a przebieg to 177kkm, a wersja Eu

Opublikowano
W tym temacie co mi wysłałeś to panewka zrobiła kuku, ciekawe czy właściciel tej która chce kupić pilnował oleju ale gdyby nie to i tak by się wstydził przyznać ze nie pilnował, bo mnie się wydaje ze mogło panewkę obrócić bo chyba po stu tysiącach się wymienia, a zreszta jak chciałem kupić m3 e46 i pytałem czy panewki wymieniane to w większości mówili ze nie wiedza to od razu sobie spokój dawałem dopiero przy kilku próbach był na to papier ze wymienione i zdecydowałem się kupić zaraz po tym jak rozbiłem 330cd
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Brzmi jak panewka, gdyby to było coś lżejszego to by to zrobił. Żeby w tym silniku się panewka obróciła czasem niewiele trzeba.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Brzmi jak panewka, gdyby to było coś lżejszego to by to zrobił. Żeby w tym silniku się panewka obróciła czasem niewiele trzeba.

No ciekawe co tam się stało jak to panewka.Jak opiłki poleciały i tak jeździł a podejrzewam ze jeździł to trzeba będzie na remont szykować a i możliwe ze turbosprężarki tez jak się najadły opiłków a pompie oleju i reszcie nie wspominając, chyba jednak odpuszczam szkoda czasu i nerwów.

Opublikowano
Zaoferowałem w tej ryzykownej sytuacji sprzedającemu 10 tysięcy z racji ryzyka ze podzespoły tez będą mogłybyc do wymiany. Zobaczymy czekam na odpowiedz ma się zastanowić przez weekend .chociaz nie sadze bo mówił ze mu 13 oferowali i niby nie sprzedał .
Opublikowano
Zaoferowałem w tej ryzykownej sytuacji sprzedającemu 10 tysięcy z racji ryzyka ze podzespoły tez będą mogłybyc do wymiany. Zobaczymy czekam na odpowiedz ma się zastanowić przez weekend .chociaz nie sadze bo mówił ze mu 13 oferowali i niby nie sprzedał .

Jesli oferowali mu 13 i zastanawia sie "na weekend" nad 10, to coś tu nie gra :D

Opublikowano

clu clu

Może tak z może nie .............. .

Przy sprzedaży samochodu jak dwie strony się poróżnią o 500 złoty (nie mówię o tanich "chwilówkach") to nie dochodzi o finalizacji :) .

Może sprzedający miał 13 tyś proponowane przed "koroną" ........ i sztywno trzymał swoją graniczną cenę.

Aktualnie zmieniła się sytuacja i ............. gdybać na forum możemy :mrgreen: hehe.

Opublikowano
No jak dla mnie to ten człowiek jest zdesperowany i już się gubi w tym co mówi zobaczymy, mi ogólnie się nie spieszy mam auto i mam czym jeździć ale fajnie bylboby mieć takie 335i jako drugie tym bardziej ze dosyc dobrze wyglada nawet gdybym chciał ja sprzedać po tym jakbym naprawił, strzelilbym remont silnika i poszłoby na handel, nie wiem jak to się ma do ceny ale jest to manual a w wiekowości przypadków jak widzę to są automaty.