Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Drogich użytkowników forum. Jestem tu nowy dopiero dziś założyłem konto więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś nie tak zrobie lub nie w tym dziale pisze :). Jestem posiadaczem BMW E90 318I (129km) 2006r. i od paru miesiecy juz mam problem co jakiś czas z samoczynnie wlaczajaca sie ikonką niezapiętych pasów i poduszki powietrznej. Albo zapalą sie obie albo każda z osobna co jakiś czas a zawsze jade sam i mam zapiete pasy ani nic na siedzeniu nie leży. Pojawią sie po czym same znikają. Tydzień spokój i znowu to samo od jakiś paru miesięcy. Strasznie to irytuje więc prosze was o pomoc co to moze byc co należy wymienić . Pozdrawiam was serdecznie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Błędy w module airbag sprawdzałeś?

Takie objawy najczęściej powoduje sama mata zajętości fotela pasażera

Opublikowano
Ale to jak normalnie komputerem diagnostycznym sprawdzic ? Jak teraz juz nie ma tego bledu bo on sie pojawia i znika. A jak to jest co mówisz to co musze tą calą mate wymienic czy jak ? Sory może glupie pytania ale mechanikiem nie jest wszystko musze mieć od a do z co i jak :) .
Opublikowano

Błąd będzie zapisany w komputerze nawet jeśli aktualnie nie wyświetla się kontrolka na desce rozdzielczej.

Cała mate musisz wymienić, poza ASO nie kupisz, 1 sprzedawca na Allegro ma ale sam bierze z ASO po zamowieniu u niego. Od A do Z jeśli błąd potwierdzi że to mata

Opublikowano
Super dziękuje bardzo Pany. A jakby nie to to co jeszcze to może być innego ? I czy mi pokaże który to fotel w komputerze diagnostycznym ? I przy okazji jeszcze chciałbym zakupić jakiś tani program lub cały komputer diagnostyczny na moje potrzeby domowe żeby z każda pierdołą nie jeździć do mechanika. Na własne użytek do sprawdzenia błędów itd. pokasowania. Żadnym fachowcem nie jestem od aut. Jakbyście mogli mi coś polecić byłbym wdzięczny. Myślałem nad Delphi autocom na laptopa co sadzicie o tym programie ?
Opublikowano
Miałem to ostatnio :D Kupuj Emulator maty i emulator pasów. Też świeciła kontrola od poduszek i pasow i znikła. Dodam że po montażu emulatora usun błędy na kompie.
Opublikowano
Ok polećcie jakiś program diagnostyczny dobry na moje potrzeby niewiem czy na lapka czy jakieś odrębne urządzenie ? Bo niechcę z każdą pierdołą na warsztat jeździć. Chce sobie błędy sam posprawdzać pokasować itd. Myślałem nad Delphi autocom co o nim sadzicie ? drogi jest ? Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli potrzebujesz tylko do BMW to kabel K-DCAN plus inpa/ista na laptopie.

Znacznie lepsze rozwiazanie niż delphi/autocom