Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam BMW e39 1999r. przedliftowe i ogólnie poprzedni właściciel zmienił światła z przedliftowych na poliftowe. Światła działają, jednak są też ringi które sa niepodlaczone. Chciałbym podłączyć te ringi żeby świeciły, czy wie ktoś może gdzie które kable powinienem podłączyć tak by działały? I czego będę potrzebował do podłączenia? Bo niektóre kabelki są poucinane jak zauważyłem. Czy mógłby ktoś mnie jakoś pokierować? Poniżej przesyłam kilka zdjęć jak to wygląda. Z góry dziękuję za pomoc :)

uigbBKZ.jpg

Ns6Uenj.jpg

DlXvDNH.jpg?1

XUuXFhg.jpg

Opublikowano

Dzięki za radę, a ogólnie oprócz tych kostek nie będę potrzebowal niczego więcej znaczy np przetwornicy czy coś? Bo zauważyłem że w kilku tematach właśnie jest poruszana ta przetwornica.

I jak można wiedzieć to 2 takie kostki jak tutaj na allegro wystarcza czy więcej ich kupić? https://allegro.pl/oferta/zlacze-kostka-iso-bmw-e30-e34-e36-e39-e46-e56-mini-9167436628?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Opublikowano
Do ringów przetwornice? Przecież przetwornice używa się do xenonow bo nie działają na niskich 12v napięciach. Masz oryginalne lampy? Nie wiem jakie wtyczki, wystarczy że kupisz od kogoś kto handluje częściami i tyle. Tego prawie nikt nie kupuje to prawie każdy to ma
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podesłałeś przejściówkę do radia, więc to napewno nie to czego szukasz do podłaczenia ringów.

Ale takie coś powinno się nadać (jest na 4 piny, zobacz ile tam masz do podłaczenia i na tyle pinów kup, potrzebujesz jeszcze lutownicę i lut i koszulki, żeby to zmontować:

https://allegro.pl/oferta/kostka-wtyk-gniazdo-zlacze-hermetyczne-oh-4-piny-7099779364?reco_id=05a077db-95f5-11ea-929e-246e961044c0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

Przetwornicy nie potrzebujesz, oryginalnie tam siedzą zwykłę żarówki.

Jak chcesz, możesz kupić LEDy do po-lifta (wtedy będziesz miał balasty), ale z kostami i tak będziesz musiał zakombinować bo z przedliftowymi raczej nie sprzedają.