Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na oku ładną E46 w sedanie ale boli mnie to, że nie ma na wyposażeniu xenonów.

Powiedzmy, że chciałbym doposażyć auto w ten element. Co potrzebuję i czy to w ogóle gra warta świeczki ? To znaczy czy jestem w stanie zrobić to tak, jak fabryka chciała ?

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jezeli tak jak fabryka schciala,to swiatelka boscha ceny rozne od 1200-2000 za komplet plus sterownik swiatel od fabrycznej e46 z xenonem no i spryski.Wersja tansza to lampy depo z allegro okolo 830 zl plus hidy 55w okolo 200 zl
Opublikowano
Zawsze możesz zamontować same hidy z allegro za 200 zł :)

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...

Opublikowano
Zawsze możesz zamontować same hidy z allegro za 200 zł :)

za takie pomysły to powinni rozstrzeliwać bez procesu

Opublikowano

OK policzmy:

http://moto.allegro.pl/bmw-e46-e-46-xenony-komplet-igly-i1578740946.html - tutaj mam za 1600 zł lampy wraz ze spryskiwaczami. Oczywiście trzeba będzie oddać listewki do lakiernika, powiedzmy + 100 zł (?).

Mamy 1700 zł. Co jeszcze muszę doliczyć i jakie są tego koszta ?

Co do HIDów - już przerabiałem ten temat i straciłem przez niego dowód rejestracyjny w poprzednim aucie, więc odpada.

Opublikowano
OK policzmy:

http://moto.allegro.pl/bmw-e46-e-46-xenony-komplet-igly-i1578740946.html - tutaj mam za 1600 zł lampy wraz ze spryskiwaczami. Oczywiście trzeba będzie oddać listewki do lakiernika, powiedzmy + 100 zł (?).

Mamy 1700 zł. Co jeszcze muszę doliczyć i jakie są tego koszta ?

no to jest atrakcyjna oferta :cool2:

do tego potrzebujesz jeszcze:

- 2 przetwornice (to nie powinno być strasznie drogie)

- czujnik montowany w wahaczu

- opcjonalnie przełącznik świateł na wersję z xenonami (ale nie trzeba koniecznie, po prostu przestanie ci działać regulacja wysokości świateł jak zakodujesz xenony)

malowanie listewek - wyjdzie cię ok. 100zł za sztukę czyli razem 200.

Opublikowano
a do czego przetwornice ???? przecież jak kupujesz ori lampy to są w komplecie...

no tak, ale pytanie czy gościu sprzedający ten komplet za 1600zł też je dorzuca? bo to nie jest wyraźnie napisane

Opublikowano

ogólnie przetwornice są częścią lampy przykręconą do obudowy ...nie spotkałem się aby ktoś sprzedał lampy bez przetwornicy , bez żarnika owszem ...

a poza tym drogo .... ja swoje kompletowałem osobno jedna 350zł druga 450zł a spryski można za 200zł dostać ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
A co z samym układem spyskiwania reflektorów ? Czy trzeba wymieniać pojemnik na płyn do spryskiwaczy czy podpina się jakoś pod standardowy ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy, już jakiś czas temu założyłem do swojej ORYGINALNE xnenon lampy ,których nie miała wcześniej. Zero błędów na desce gdzie zostało zastosowane pewne obejście, wszystko ładnie działa i jestem zadowolony :)
Opublikowano
To ja trochę z innej beczki.

Sprawa wyglada tak : mam ori Xenon tak jak z fabryki auto przed FL i chce sobie do świateł halogenowych wsadzić Xenon, czy bedzie mi sie paliła kontrolka spalonych żarówek ?

Kup xenony canbus jest dużo na allegro wtedy błędów nie wywala

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam tez chcialbym zamontowac u siebie lampy ksenonowe i chcialbym dowiedziec sie co bedzie mi potrzebne oprocz lamp i spryskow i czy nie musze zmieniac nic w komputerze
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy proszę o poradę ;)

Zdecydowałem :) Kupuję oryginalne reflektory ksenonowe firmy AL [pierwsze pytanie czy to są ksenony czy biksenony? jeśli bi czy obsługiwana będzie przesłona w soczewce ? ] Posiadam e46 320d touring 2004 rok, który obecnie ma lampy halogenowe H7 ZKW z zakodowanym automatycznym ich uruchamianiem po odpaleniu silnika :) Czytając ten wątek dowiedziałem się, że nie będę musiał nic kodować i lampy będą świecić prawidłowo a dzięki temu, że mam zakodowane automatyczne włączanie świateł nie wyświetli mi się błąd o spalonych żarówkach a ponadto będę mógł regulowac ich wysokość z kabiny [pokrętło obok włącznika świateł]. Proszę o informację czy to w 100% sprawdzone dla każdego przypadku [czytałem również, że bez odpowiedniego zakodowania po odpaleniu będzie efekt stroboskopu :( ] spotkałem się również ze stwierdzeniem, że trzeba coś zmienić w instalacji [biegunowość?] - jak to zrobić...

Proszę o Wasze cenne rady. Bardzo cieszyłbym się gdyby wystarczyło podpiąć nowe lampy i wszystko śmiga :) co jednak jeśli tak nie będzie... jakie moduły [konkretne wpisy i ich wartości należy pozmieniać ?] o co chodzi z instalacją? Czy trzeba do tego NCS-a, DIS-a a może INPA da radę... ;)

ponadto chciałbym dorzucić ringi. Jako, że auto mam w kolorze silbergrau i by odróżnić je od barwy ksenonu [nie zlewało się] pomyslałem nad ich żółtą barwą...pytanie czy zdecydować się na takowe w technologii CCFL czy SMD LED, które lepiej będą wyglądały [ czy te LED SMG z bliska nie wyglądaja jak "różaniec"?

Wiem, że pytań sporo liczę jednak na pomoc z waszej strony :)

Pozdrawiam

Opublikowano
Tez chciałbym wiedziec gdzie w DIS-ie przekodowac zwykłe lampy na xenon w e46 z gory thenks pzdr.
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
odnosnie tych ringow kolego mialem ccfl i padla mi po 3 miechach przetwornica do nich wiec wsumie sam mysle o kupnie smd a jesli chodzi o reszte u siebie mialem zwykle lampy wrzucilem bixenon zasterowanie zrobilem z dlugich swiatel zmienilem wlacznik swiatel od xenona ale dalej mam prpoblem z mruganiem
  • 5 lat później...
Opublikowano
Cześć.Odrazu mówie że przeszukałem internet lecz brak konkretnych odpowiedzi.Planuję montaż bi-xenonu aktualnie posiadam prawdopodobnie przerobioną lampe h7 na xenon.Pytanie co będe potrzebował aby dokonać tego czynu :D Planuję zakup nowych lamp i wstawienie soczewki mini h1 6.0 bo z tego co się dowiedziałem to idealnie pasuje.I pytanie co dalej ? Jak z podłączeniem ? Gdzie podłączyć bi-xenon żeby działały długie światła (przesłonka).Dodam że posiadam moduł świateł ??? Z 1 pokrętłem do regulacji podświetlenia deski rozdzielczej.Mam jeszcze 2 pytania.Pierwsze co jest potrzebne do "zbudowania" od podstaw bi-xenonu ? Lampa,soczewka,żarówka to inaczej żarnik ? przetwornic i to wszystko ? Drugie pytanie na komputerze (taki samochodzik) pokazuje mi że przednie i tylnie światła są przepalone lecz wszystkie są sprawne.Tablica działa wsteczne i przeciwmgielne raczej też.Co może być tego przyczyną ? Nieudolne podłączenie aktualnego xenonu przez poprzedniego właściciela ?
Opublikowano

przesłone podpinasz do świateł długich, wtedy czy migniesz czy zapalisz na stałe to przesłona się otworzy. Jest na tyle szybka że można migać samą przesłoną nawet.

W nowszych BMW jest to tak zrobione że migniecie dlugimi otwiera tylko przesłonę, a właczenie ich na stałe otwiera przesłonę oraz odpala zazwyczaj żarówkę halogenową która jest przewidziana do świateł długich z tego mniejszego klosza :)

szukam