Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie do osób które są bardziej w temacie.

Kupiłem wymarzona M4, 2014 przebieg teraz 100000km (67000 mil)

Jutro autko jedzie na serwis do BMW i oprócz

Serwisu zwykłego zarezerwowalem również serwis dyfra.

Pytania są trzy.

1. Czy cos jeszcze nie typowego musiało by być zrobione przy rakiem przebiegu?

2. Mam skrzynie dwu sprzęgłowa 7 biegów, zmienia się w niej olej? Jeżeli tak to przy jakim przebiegu?

3. Serwis świec... na czym on polega bo koszt to 2200

Zł i wydaje mi się to kwota dość astronomiczna przy kwocie za świece 120 zł sztuka.

Czy cos jeszcze jest wymieniane w tym serwisie świec? Jeżeli tak to co?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Olej w skrzyni koniecznie zmień. Najlepiej jest wymienić w przedziale 50-80tys km zależnie od stylu jazdy przy 100 to już obowiązkowo.

Serwis świec zrób poza ASO świece ngk polecane w usa kosztują w okolicy 60zł szt

https://bootmod3.atlassian.net/wiki/spaces/BCS/pages/2558945

Z grubsza przy tym przebiegu wszystkie płyny, oleje zwłaszcza dkg, filtry, wymiana świec i zerknąć warto czy zawory nie są zawalone s55 nie na z tym większego problemu ale ja bym sprawdzić jak to w bezpośrednim wtrysku. Przy około 120tyś pomyślał bym też o wymianie panewek s55 nie ma typowego dla M zużycia panewek ale to ogólnie wada wszystkich nowych silników nie tylko bmw głównie przez długie odstępy/przebiegi między serwisami.

Opublikowano

Możesz mi podpowiedzieć cos więcej o tych zaworach, jaki koszt, gdzie to najlepiej zrobię?

Odnośnie panewkę myślałem ze w S55 nie będę się musiał o to martwić, wiec

Trochę mnie zaskoczyłeś.. to samo pytanie gdzie najlepiej i orientacyjny koszt.

Zadając pytanie gdzie mam na myśli autoryzowany serwis czy raczej szukać po serwisach nie autoryzowanych

zajmujących się jedynie BMW?

Do Polski będę jechał w lato wiec może gdyby była radykalna różnica w cenie to zrobił bym to na urlopie?

Opublikowano

Dzięki bardzo za podpowiedz.

Bede szukał czegoś w okolicach Bydgoszczy lub Torunia ewentualnie Poznań.

Pozdrawiam