Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Mam problem ze swoim e46 330i. Jakiś czas temu padł mi dyfer a dokładnie lozysko od strony walu. Do tej pory było w porządku, wszystko działalo działalo jak należy i nie wydawało dziwnych odgłosów. Kupiłem drugi Most, mechanik wymienił ale przy wyzszej prędkości słychać buczenie z tyłu auta, szczególnie gdy puszcze gaz i auto zwalnia. Kupilem kolejny który nie miał żadnego luzu a sprzedający wyciągnął go ze swojego prywatnego auta z którym podobno nie miał żadnych problemów. Został wymieniony też Wal ale buczenie nie ustąpiło. Wymieniłem też lozysko w lewym kole oraz przeguby na półosiach. Nie mają żadnego luzu. Jednak buczenie nadal występuje. Już nie wiem co może być jeszcze nie tak. Do 70km/h jest wszystko okej jednak powyżej zaczyna buczec, szczególnie w okolicach 140km/h. Gdy auto przyspiesza hałasu nie słychać, najgorzej gdy puszczam gaz. Jak myślicie co może być nie tak? Edytowane przez kacper0302
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Objaw wypisz wymaluj dyfer, masz raczej pecha. Dopisz 330i do tytułu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dyfer został zregenerowany, wał wyważony, wymienione lozysko na podporze, wymienione tuleje trzymające dyfer. Objaw nadal występuje. Doradźcie coś bo już mi brakuje pomysłów. :cry:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odkręcam Wal od skrzyni, rozpędzam auto na podnośniku i jest cicho. Podpinam wał to aż słupy od podnośnika chodzą. Odkręcam półośki od dyfra i też drgania i buczenie występuje. Kolejny mechanik twierdzi że z wałem coś nie tak ale mówi że warto byłoby sprawdzić tylne zawieszenie na stacji diagnostycznej. Bo może być uszkodzona któraś tyleja wózka i dotyka karoserii i stąd te drgania