Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoczyliśmy na Słowację we 4 chłopa, kola E38-728i z instalką sekwencyjną gazu. Bujalismy się trochę po górach itp.Po powrocie policzylismy koszta...i ..się uśmialismy :clap:

Zrobilismy 1000 km za 230 zł. Samochodem BMW E38-728i.

Jazda w górach i mieszana miasto trasa.

I niech mi ktos powie że jest lepszy silnik niż BMW 2.8i w benzyniakach.

Ja jestem pod wrażeniem ze takim wielgachnym wózkiem w 4 chopa po okolo 85-100 kilosa kazdy plus bagaze.Mozna tak tanio śmigac po trasach górach i wogóle.

Odrazu nadmienię że srednia predkosc była 160 km\h.

A moze ktos uzyskal lepszy wynik normalnie zapier... ala ją cyc :D

Pozdro

Opublikowano

no wynik świetny ja to niemam co marzyć o takim, BMW to potrafi a zwłaszcza 2,8 rewelacja super. życze dalszych sukcesów z 2,8

ale jakoś wole konkretne piece mimi to ,że na pokonanie 1000km potrzebuje 500 zł

BMW sie nie psuje
Opublikowano

Odrazu nadmienię że srednia predkosc była 160 km\h.

A moze ktos uzyskal lepszy wynik normalnie zapier... ala ją cyc :D

Pozdro

srednia 160km/h, przestań :mad2: . Chwilami mieliscie 160 na trasach, a nie srednia. gdybyscie chcieli ustanowic srednia 160 to prawie caly czas musielibyscie jechac ok 200 km/h.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Czepiasz się szczegółow ale masz rację. Średnią się wylicza. A chodzi o to ze z Wawa dmuchaliśmy Katowicką prawie cały czas 160 km\h do Bielska-Białej. I z powrotem. A w zakopanem no to juz wiadomo ze nie 160 km\h po Krupówkach :nienie: na słowacji tez do 160 km\h na luzaku .

Chodziło mi o to zeby pokazac ze noramlnie zapinalismy...a nie 60 km\h .

No to jak juz jasne to :jawdrop:

Pozdro

Opublikowano

Jak się chwalić...

1000km za ok. 160-170zł :cool2: :mrgreen:

silnik m50b25 zagazowany sekwencją

bujnąłem się do Chorwy w dwie osoby +pies (tylko 30kg :twisted2: ) i full bagaży na dwutygodniowy pobyt pod namiotem. W sumie zrobiłem prawie 3.000km, ale drogo tylko od Polski do Słowenii (gaz ile kosztuje u nas każdy wie, w Czechach kolejne tankowanie, trochę tylko taniej). A na drugim zbiorniku dojeżdżam do Chorwy a tam... 3.05kn - wszędzie jedna cena, niezależnie od stacji. No i do Splitu autobana, na której prędkość podróżna 150-160km/h, a od Splitu dalej już taka fajna droga że prędkość nie przekraczała 80-90 - inni turyści mnie zwalniali :twisted: - ( chwilami pod górki przy 80 na blacie pokazywało mi 20l/100 :duh: ). Ale jak już tankowałem to spalanie wychodziło mi 10/100. Tak więc jestem lepszy -czyt: tańszy :cool2:

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Ludzie! Mody!

Co tu się ostatnio dzieje, jest dział o spalaniu i alternatywnych paliwach, ale po co on komu jak i tak większość pisze w Mechanika, Elektryka, Eksploatacja & Części? Radziłbym trochę się zastanowić nad wyborem działu na przyszłość.

http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

zasadniczo masz racje, choc skoro kolega tutaj zaczal...

swoja droga - toz to chyba jak najbardziej o eksploatacji, co nie :mrgreen:

Opublikowano
swoja droga - toz to chyba jak najbardziej o eksploatacji, co nie :mrgreen:
Zacytuję opis Spalanie & Paliwa alternatywne

czyli wszystko o tym ile pali BMW, o instalacjach gazowych oraz o paliwach przyszłości

http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

... A chodzi o to ze z Wawa dmuchaliśmy Katowicką prawie cały czas 160 km\h do Bielska-Białej ....

..... a zdjęcia z fotoradarów już doszły ?

jakoś nikt nie dolicza do tych rewelacji kosztu montarzu instalacji - ... no chyba że już jest spłacona i teraz jeździmy na " netto " pomijając " tarę "

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Jezu Peet dzieki zes mi zacytowal... moze jeszcze jakies newsy, zebym nie bladzil? :duh:

Misiek, ja mam od poczatku netto, auto kupilem od gaziarza :cool2:

Opublikowano

... Michał , nie pieją do Ciebie bo wiem , ale tylko mówię ogólnie , sam jeździłem na LPG / nie tym autem / ale jak uczciwie policzy się założenie , wymianę kabli , świec / nie licząc zniszczonych przepływomierzy i obudów filtra / nie dot to sekwencji to koszty przejechania tych 100 km jest trochę wyższy ....

niczego się nie czepiam ani nie krytykuję :nienie: - amen .

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

no przeca wiem Mareczku ze Ty nie do mnie :D

zreszta to co Peet pisze, też raczej nie do mnie, bo nie ja założyłem wątek, tak sobie tylko z nim podyskutowałem - lajtowo :D

Jak uczciwie policzyć, to trochę zaniżyłem te koszty :roll: bo wracając ponad 500km zrobiłem na benzynce - dla zdrowia silniczka :cool2:

Ale prawdą jest, że przy cenie 3.05KN za gaz, w Cro wychodził mi taki koszt jak napisałem... szkoda że po powrocie już nie jest tak fajnie na stacji... i tego morza nie ma :cry:

dla porównania - w austrii gaz wychodził ponad 3 zł :evil: - nawet nie próbowałem go lać, tylko Pb i jaaazda :mrgreen: