Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E91 330xd 2006r

Wiem że sa 3 przekaźniki terminal 30

Terminal 30 (continuous +)

Terminal 30g active

Terminal 30 g-f

....i przekaźnik Terminal 15

Pytania:

1. Przekaźnik 30g ma numer 61366901469, czy zatem pozostałe 30 i 30g-f też te same numery maja?

2. Jaki numer ma przekaźnik terminal 15? Nigdzie nie moge znaleźć raczej nie jest to 12631742690

3. Gdzie sa ulokowane te wszystkie przekaźniki? Zdaje się że 30g w skrzynce bezpieczników za schowkiem. Ale reszta, nie mam pojęcia.

Prośba o info jak ktoś wie, bo szukam już od 2 dni i słabo mi to wyszło.

to nieprawda, że ten bigos zaszkodził
Opublikowano

No czytałem, co prawda dla innego modelu, ale to daje pojęcie co który przekaźnik robi, ale nie gdzie się znajduja lub jakie sa ich numery.

To tez czytalem z podstronami. Czały czas keine idea.

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/e87-118d-sha_200904/wiring-functional-info/body/voltage-supply/energy-diagnosis/1tXfVgc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystkie przekazniki, o ktore pytasz, sa wbudowane w skrzynke bezpiecznikow. Sa wtopione w modul jbe. Fizycznie ich nie wymienisz.
Opublikowano
Wszystkie przekazniki, o ktore pytasz, sa wbudowane w skrzynke bezpiecznikow. Sa wtopione w modul jbe. Fizycznie ich nie wymienisz.

Okay sprawa jasna. Rozumiem, że oprocz 30g ktory jest wymienny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trzeba sprawdzić w schemacie.

Te przekaźniki które są zamontowane na płycie bezpiecznikowej można wymienić,ale trzeba dobry sprzęt bo są wlutowane srebrem, a takie przekaźniki znajdziesz na allegro