Skocz do zawartości

BMW 2.5 d 2003r

Bartek1331

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę o pomoc gdy przekraczam 110 kmh auto zaczyna drgnac wyczuwalne na kierownicy jak i pod fotelem kierowcy opony zmienione wyważone nic nie dało tarcze przód nowe dalej nic całe zawieszenie sprawdzone pod kontem luzów wszystko niby oki proszę o pomoc bo jestem bezsilny a mechanicy chcą wymieniać wszystko na próbę i dość pakowania pieniędzy w coś co i tak nie przynosi rezultatu

To od momentu kupna autka czy od kiedy?

Miałem jakiś czas temu podobną historie (nooo może od nieco niższych prędkości się to zaczynało), koła zimowe wszystkie wyważyłem i to samo... 4 tarcze zmieniłem, to samo... Już bylem umówiony do mechanika, żeby sprawdził na podnośniku stan elementów typu łożysko podpory wału, łącznik elastyczny itp... Ale myślę - na jaja założę letnie koła, mimo iż zimowe wyważone... Zmieniłem i zero problemu... Później (z racji że mialem jechać na nastepny dzień 800 km a padał śnieg założyłem spowrotem zimówki, ale tył na przód, przód na tył. Podobnie - zero problemów... Weź sobie tak z ciekawości załóż inne koła, albo zamień osiami, bo jak widzisz na moim przypadku, mimo iż wyważone to coś dalej było nie tak - przynajmniej wykluczysz koła. Przy zakładaniu dbaj o czystość, aby piasta jak i felga były idealnie czyste, żeby żaden syf nie był miedzy nimi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.