Skocz do zawartości

[E91] Jakie wycieraczki szyby przedniej

Szuli

Rekomendowane odpowiedzi

temat niby prozaiczny ale na allegro ceny są 40 do 230 zł za komplet i zastanawiam się co brać. Nie chcę jakiegoś szajsu co zacznie mi mazać po szybie po jednym użyciu, a z drugiej strony 230 zeta za dwa kawałki gumy i plastiku to trochę przesada. Może ktoś polecić jakieś sprawdzone wycieraczki w sensownej cenie? (chodzi mi oczywiście o same pióra z dedykowanym mocowaniem)

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja bym proponował Bosha oryginalne ( koszt ok 150zł ) ale to raczej po zimie, bo teraz się szybko zniszczą.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Chyba żartujesz. Po to się wycieraczki, aby z nich korzystać, a nie po to aby się nie zniszczyły :D

Tak, tylko ze teraz wybulisz 150zl a one przy intensywnych opadach sniegu i niskich temperaturach osiagna stan poprzedni po miesiacu uzytkowania. Bez sensu kupowanie jest teraz wycieraczek i nie mow ze nie wiesz o co chodzi...

Jak mi wycieraczki robią smugi na szybie, to je po prostu wymieniam a nie zastanawiam się, czy się szybko zniszczą czy też nie. Litości.

W zimie trzeba dbać o wycieraczki, przed jazdą odpowiednio je oczyścić oraz nie próbować ich używać na zamarzniętej szybie (to je najbardziej niszczy). Wtedy posłużą zdecydowanie dłużej i nie będzie dylematów, oszczędność czy bezpieczeństwo.

Pozdrawiam

Nie sądzisz kolego, że przez Zimę wycieraczki tak czy inaczej zniszczą się ? Dla kogoś kto parkuje auto pod gołym niebem to kwestia czasu. Dlatego według mnie szkoda wywalać 150zł na oryginały przed czy w trakcie zimy skoro można to zrobić na przełomie marca/kwietnia i te wycieraczki posłużą nam przez cały rok.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Szkoda, to jest mi kupować też nowe opony, wymieniać hamulce, lać olej oraz przede wszystkich tankować. Jak Ci nie przeszkadza, że słabo widać bo wycieraczka kiepsko zbiera to Twoja sprawa, może widzisz w podczerwieni i nie robi Ci to różnicy, ale mi tak. Nie mam drukarki do banknotów, ciężko pracuję na każdą złotówkę ale nie szukam oszczędności tam, gdzie nie uważam tego za rozsądne.

Wracają jednak do tematu. Też tak macie, że prawa wycieraczka na samej zewnętrznej krawędzi praktycznie od samej nowości nie zbiera perfekcyjnie? Bo sprawdzałem już różne modele wycieraczek i producentów i zastanawiam się, czy to nie problem z dociskiem ramienia wycieraczki?

Pozdrawiam

Dla mnie kolego to ty możesz kupować nowe w serwisie po 250zł raz w miesiącu, mam to w nosie. Koledze ( autorowi tematu ) jednak proponuje aby rozejrzał się na chwilę obecną za jakimiś tanimi zamiennikami a jest takich sporo i na pewno przez jakiś czas dadzą radę, chociaż zniszczą się i tak będą do wyrzucenia za 2 miesiące tak samo jak i te za 200zł.

Pzdr

Szkoda, to jest mi kupować też nowe opony, wymieniać hamulce, lać olej oraz przede wszystkich tankować. Jak Ci nie przeszkadza, że słabo widać bo wycieraczka kiepsko zbiera to Twoja sprawa, może widzisz w podczerwieni i nie robi Ci to różnicy, ale mi tak. Nie mam drukarki do banknotów, ciężko pracuję na każdą złotówkę ale nie szukam oszczędności tam, gdzie nie uważam tego za rozsądne.

Wracają jednak do tematu. Też tak macie, że prawa wycieraczka na samej zewnętrznej krawędzi praktycznie od samej nowości nie zbiera perfekcyjnie? Bo sprawdzałem już różne modele wycieraczek i producentów i zastanawiam się, czy to nie problem z dociskiem ramienia wycieraczki?

Pozdrawiam

chyba zawsze tak jest. zwlaszcza jak jest taka breja szybko zasychajaca na szybie. jak deszcz pada jest ok

A ja zaryzykowałem parę złociszy i kupiłem na Allegro:

http://allegro.pl/wycieraczki-serwisowe-bmw-3-e90-e91-od-03-2005-i2824870136.html

Przejechałem właśnie trasę Toruń-Bratysława w wyjątkowo ciężkich warunkach i powiem, że za tę kasę to dokupię jeszcze 2 zestawy. Nic nie piszczy, guma dociera idealnie, woda i brud usuwane są bez problemów.

Dla mnie kolego to ty możesz kupować nowe w serwisie po 250zł raz w miesiącu, mam to w nosie. Koledze ( autorowi tematu ) jednak proponuje aby rozejrzał się na chwilę obecną za jakimiś tanimi zamiennikami a jest takich sporo i na pewno przez jakiś czas dadzą radę, chociaż zniszczą się i tak będą do wyrzucenia za 2 miesiące tak samo jak i te za 200zł.

Pzdr

też jestem tego zdania od jakiegoś czasu handluję "tańszymi" zamiennikami (na przód wychodzą do naszych auto 50 zł) i powiem wam że nie widzę sensu w przepłacaniu jeżdżę na nich pół roku i nic cicho wszystko zbiera bez smug jak ktoś chce wydać 200 zł to OK ja mam 4 komplety które wystarczą na minimum 2 lata ale sądzę, że mój komplet jeszcze trochę pociągną (przynajmniej do końca zimy)

tak na na marginesie wcześniej mieliśmy w ofercie Valeo, Chempiony i SWFy (ale niestety nikt ich nie chciał kupować bo... cena są za drogie)

A ja zaryzykowałem parę złociszy i kupiłem na Allegro:

http://allegro.pl/wycieraczki-serwisowe-bmw-3-e90-e91-od-03-2005-i2824870136.html

Przejechałem właśnie trasę Toruń-Bratysława w wyjątkowo ciężkich warunkach i powiem, że za tę kasę to dokupię jeszcze 2 zestawy. Nic nie piszczy, guma dociera idealnie, woda i brud usuwane są bez problemów.

Zakupiłem dokładnie od tego sprzedawcy 2 komplety, w jednym aucie chadza od miesiaca idealnie, drugie od poczatku skakały po szybie i zostawialy mega slady, zakupiłem kolejny komplet i tez bubel.. raczej bym ich nie polecal, bo jak do tej pory 1/3 okazuje sie działac poprawnie, loteria

Miałem Valeo orginalne i nigdy więcej głośne słabo działały przy wyższych prędkosciach. Kupiłem motgum na allego i naprawdę klasa za połowe ceny biją na głowę Valeo. Używam z rok i ciągle śmigają. Nie ma tu umnie może zimy ale jest bardzo dużo deszczu.

Miałem Valeo orginalne i nigdy więcej głośne słabo działały przy wyższych prędkosciach. Kupiłem motgum na allego i naprawdę klasa za połowe ceny biją na głowę Valeo. Używam z rok i ciągle śmigają. Nie ma tu umnie może zimy ale jest bardzo dużo deszczu.

mam valeo ....3 lata. na poczatku byly glosne ale jak sie dotarly to spoko. do tej pory nie ma z nimi problemu choc jak jest blotko na drodze to nie ma rewelki

• Zasłużeni forumowicze

Niewidzialna wycieraczke nakladam na wszystkie szyby oprocz czolowej. Raz nalozylem na szybe ktora byla peknieta w rogu i byla do wymiany, wiec z ciekawosci sprawdzilem i jak dla mnie do bani. Wycieraczki zaczely mi skakac po szybie i zostawala taka mgielka na 2 sekundy, w nocy tez rewelacji nie bylo. Jedynie dobrze bylo w dzien i przy predkosci ponad 60km/h. Dobrze ze dalem na szybe co szla do wymiany przynajmniej moglem sobie sprawdzic ;-) po wymianie na nowa juzna nia nie nakladalem. Natomiast boczne i tyl jak najbardziej. Jezeli chodzi o piora to chyba najlepiej spisywaly sie boscha. Niestety ciezko mi dorwac model A072S w sklepie. obecnie mam swf, nie tak dobre jak bosch ale nie jest zle. Ciekawostka: kupilem swf w niemczech w sklepie ATU i na pudelku napis made in poland :-D

Wlasnie zerknalem na nowy katalog boscha i sa dwa modele a072s i am462s we wczesniejszym katalogu rok 2010-2011 byl tylko ten a072s a w najnowszym juz oba. Ktos cos wie o tym nowym modelu cos?

🙃🙃