Skocz do zawartości

Zalane USB.

Lukasmat

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie zalałem kawą usb zaraz przy ładowarce indukcyjnej. Ładowanie działa ale usb oczywiście nie.

Czy wiecie czy to usb to plug & play i można podłączyć każde inne o tej samej specyfikacji czy muszę do serwisu jechac i pewnie płacić dużo za dużo za wymianę?

• Zasłużeni forumowicze

gniazdo wyczyściłeś, wysuszyłeś? powinno z prowrotem zadziałać.

co masz na myśli kompatybilne? elektronika z obudową jest robione na zamówienie, ale gniazdo jest standardowe. Gniazdo, funkcja pinów czy też standard USB jest niezależne od BMW...

• Zasłużeni forumowicze

Kontrola działania komponentu

Port USB nie jest zdolny do autodiagnozy. Kontrola działania portu USB może być przeprowadzona za pomocą systemu diagnostycznego

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/g30-520d-lim/1VnYhhyDJ2

Gdybyś chciały się dostać do portu USB...

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/g30-520d-lim/repair-manuals/84-communication-systems/84-10-combox-tcb-usb-hub-telephone/1VnZ0HokjP

Gniazdo oczywiście wyczyszczone i wysuszone na tyle na ile można to zrobić w pionowej pozycji usb. Wiem, ze usb to standard niezależny od BMW. Chodziło mi o to, czy pod plastikami jest to p&p czy jakoś połączone bezposrednio gdzies tam głęboko i ciężko do tego dotrzeć.

@Burza1234 dzieki za instrukcję. Spróbuję pobawić się i porozkręcać plastiki i może się uda przynajmniej lepiej doczyścić gniazdo.

• Zasłużeni forumowicze
powiem tak - test kawy powinien przejsc pomyslnie, wiec coś musiało się tam jeszcze wydarzyć. A wtedy padła elektronika (bo bezpiecznika raczej jest jeden głowny) i nie obejdzie się bez wymiany całego urządzenia. Ale to tylko gdybanie...

• Moderatorzy
Wczoraj czytałem ten temat a dziś patrzę w cupholderze woda i dookoła też. Na szczęście usb działa bo chlapnęło tylko troszkę i to wody niegazowanej dziecka. Mega słabe miejsce na to usb, zastanawiam się nad jakąś zaślepką.

• Zasłużeni forumowicze