Skocz do zawartości

BMW E46 320D 136km duże spalanie brak mocy na niskich obrota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzień Dobry, moim problemem jest silnik m47 136km otóż nie jest to jeden problem lecz wiele jednym najważniejszym jest spalanie przy 120 km/h wynosi 9,3 litra na 100 km przy 80/90 km/h wychodzi spalanie na poziomie 6,5 litra drugim problemem jest brak mocy na niskich partiach obrotów od 1000 do 1750 obr/min na 2, 3, 4, 5 biegu brak mocy po 1750 obrotach na minutę jest już dobrze auto ciągnie ale nie do końca od 2000 do 2500 tyś obrotów jest dziura brakuje mocy po przejściu tych obrotów np na 3 tyś jest już dobrze auto znowu ciągnie trzecim problemem jest przy odpalaniu na zimnym otóż kręci kręci i kręci i po jakiś 10 sek odpala i z wydechu leci biały dym (przez chwile później już ustaje) bunia nie ma katalizatora kolejny problem to zapach ropy na postoju jak auto samo stoi z siebie nie czuć (na odpalonym oczywiście) ale jak się zjeżdża z trasy i czeka się chwile żeby auto ostygło czuć ropę dosyć mocno i ostatni problem jest z klimatyzacją otóż np mam ustawione na 23 stopnie po upływie x minut zaczyna lecieć zimne powietrze wtedy pomaga ustawienie klimatornika na max (32 stopnie) po zejściu znowu na 23 stopnie dalej leci zimno nie wiem od czego to zależy ale dosyć to irytuje zwłaszcza w zimę jak się jeździło (mam filmik z testem przepływomierza na 4 biegu i mogę wysłać jak i wynik spalania przy 80/90 km/h) Z góry dziękuje wszystkim za rady i odpowiedzi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze używaj kropek i przecinków. Po drugie błędy to absolutne minimum żeby nie wymieniać całego osprzętu w ciemno.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.