Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z gruszką bądź uszkodzonym elektrozaworem, otóż po odpaleniu auto normalnie grucha na turbo zassysa ten króciec jednak gdy wrzucam wysokie obroty na jałowym jest zero reakcji króciec nadal jest zassany i ani drgnie, podmieniałem z tym od agr z tym , że bez skutku, oba zawory wymieniłem rok temu możliwe, że oba już zdechły, dodam ze agr jest zablokowany ale to raczej bez większego znaczenia bo od dołu zbiera się ładnie, jednak wyżej już prawie wgl, miałem już sytuację , że gdy podczas jazdy przy prędkości 60-70 wrzucałem wyższe obroty tzn but w podłogę to silnik wpadał tak jakby w tryb awaryjny , że wgl nie ciągnął tak jakby turbina zdechła, gasiłem auto i wracało wszystko do normy co jest powodem przycinającej się tej gruchy ? nasmarować ją smarem miedzianym czy po prostu nowy elektrozaworek trzeba kupić? spróbuje jeszcze może strzykawką zrobić podciśnienie na tej gruszce żeby zobaczyć jak się zachowuje , doradzicie coś ? co obstawiacie ? elektrozawory pierburga btw.
"Redukuje bieg i za zakrętem znikam"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z alledrogo za 100,-? Jak tak to proponuję kupić oryginał pierburga za jakieś 260-270,- albo chociaż oryginał używkę na próbę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Maniek bez przesady kupywałem normalnie w sklepie motoryzacyjnym nie pamiętam ile wtedy zapłaciłem , ale mniej na pewno niż 200 złoty za sztukę, myślisz, że ten oryginał elektrozawór na bank pomoże?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem, nie widzę auta, nie widzę błędów, nie widzę live data, także wiesz :wink: to hipoteza do sprawdzenia.

Czyli to pewnie nawet nie pierburg?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Masz rację, jeden był pierburga a drugi jakis zamiennik :mad2: zwyczajnie się nie zorientowałem wyglądały praktycznie tak samo :( i o dziwo ten od turbo wgl nie miał filterka dziwna sprawa, jakąś używkę mi chyba gościu wcisnął , krętacz jeden... Nie ma i co się dziwić że rok czasu wytrzymał... Maniek jeszcze jedno pytanie czy jak mam zaślepiony agr to czy elektrozaworek od niego mogę zdemontować i jeździć bez ?
Opublikowano
Teoretycznie rzecz reasumując jeżeli zassysa króciec od turbo przy włączeniu silnika tzn , że ta grucha pracuje mniej więcej odpowiedni sposób mówiąc nawiasem to raczej też bym obstawiał elektrozaworek :) Tak na zdrowy rozum. Maniek mógłbyś zerknąć czy tak rzeczywiście wygląda oryginalny pierburg byłbym wdzięczny :) https://allegro.pl/oferta/pierburg-zawor-podcisnienia-egr-bmw-e46-e90-e39-9125806736
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, ale polecam kupić na czescidobmw.pl lub w innym renomowanym sklepie, ja płaciłem za oryginał pierburg coś koło 260-270,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Okej, dobrze wiedzieć zacznę teraz zamawiać z tej strony bo wcześniej nie wiedziałem, że tak owa istnieje. Doczytałem też , że ponoć te z allegro przepuszczają powietrze, także się sprawdzi to :) jutro będzie elektrozawór także dam znać co i jak :)