Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich uzytkownikow forum. Mam male pytanie zwiazane z zawieszeniem przednim. Otoz kilka dni temu oddalem auto na wymiane poduszek amortyzatorow z przodu. Razem z poduszkami wymienione zostaly lozyska amortyzatorow. Po odebraniu auta okazalo sie, ze krecac kierownica w miejscu slychac delikatne jakby przeskakiwanie i ciche stuki, podczas jazdy jest raczej ok (oprocz delikatnego sciagania w prawo, ale to akurat mysle, ze trzeba zbieznosc po tej wymianie ustawic). I moje pytanie, co teoretycznie moze byc przyczyna ? Czy mechanik mogl popelnic blad montujac lozysko lub poduszke ? Niestety nie ma teraz mozliwosci wejsc do zakladu, zeby zobaczyc jak przebiega praca nad autem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie tak było Też po wymianie amorów i poduszek, gdy byly elementy zawieszenia nie dokręcone odpowiednio.
Opublikowano
Jade we wtorek na diagnoze tego. Ale tak jak nasluchuje to dzwiek wyraznie dochodzi z gornego mocowania amortyzatora. Nie wiem co tam moze byc, lozysko i poduszka nowe. Co dziwne z rana jest cichutko, zaczyna sie po przejechaniu kilkunastu km.
  • 4 miesiące temu...