Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miał ktoś taki przypadek że po dłuższym postoju i drive wariuje włancza się i wyłancza radio gra nie gra po około 1 wszystko wraca do normy
Opublikowano

Ładowanie Oki bateria naładowania na full.

Na forum znalazłem że moduł bluetooth jak szwankuje to tak się dzieje.

Dziwne jest to że tylko po dłuższym postoju się zwiedza później już jak odpalam to nie

Opublikowano
Jak sprawdzić ten ccc ? Czyli jak odepne bluetuth światło powinno omijać uszkodzony moduł nie powodując zwieszanie idrive. Dlaczego tylko po pierwszym odpaleniu wariuje a potem cały dzień oki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nikomu się tak nie dzieje? Wzięło by się zepsuło a tu tylko po pierwszym odpaleniu wariuje muzyka też. Potem wszystko działa ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi iDrive się restartował co kilka minut w czasie jazdy, nie po postoju (muzyka znikała na kilka sekund i obraz znikał na kilkanaście), ale po odpięciu modułu BT wszystko śmiga jak należy.

Twoje obiawy wskazują bardziej na odcięcie zasilania i przez to się resetuje.

Sprawdź ładowanie i stan akumulatora, mówisz, że ok, ale:

Jak naładowałeś aku do pełna? Pod maską czy na klemach?

Jakie masz napięcie na uruchomionym silniku?

Opublikowano
To mam takie same objawy tylko po odpaleniu ładowałem pod maską ładowanie Oki bateria też ten moduł jest w bagażniku strona kierowcy i wtyczką to na dole taka dość spora?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam kombiacza, już nie pamiętam jak to wyglądało, ale u mnie w bagażniku na środku za kanapą koło komory koła zapasowego to leży. Chyba 2 kable jeśli dobrze pamiętam - zasilanie i światłowód, ale pewności nie mam bo rok temu odłączyłem.