Skocz do zawartości

lampki do czytania F25 - nie działają z przycisku

MarcinJaonski111

Rekomendowane odpowiedzi

Mam probem z tym ze u mnie w X3 F25 z 2015 roku nie działają lampki do czytania. Generalnie nie ma mozliwości zeby oświetlenie wnętrza sie odpaliło bez otwarcia drzwi. Jak otwieram z kluczyka to lampki wnętrza się zapalają, ale na włączonym silniku jedyne wyjście zeby cokolwiek w środku zobaczyć to otwarcie drzwi.

Macie jakies rozwiązanie tego problemu? Przeczytałem instrukcje i nie widze nic z poziomu ustawien samochodu gdzie mozna to właczyć. Żarówki - dobre

• Zasłużeni forumowicze

A miałeś kolego problem z akumulatorem.

Może jego stan był zbyt niski i komputer zaczął odłączać od sieci auta najmniej potrzebne elementy????

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f25-x3-xdrive20d-sav/wiring-functional-info/body/voltage-supply/power-management/XnZSgxX

Może wyzeruj profil kierowcy?

Edytowane przez Burza1234

• Zasłużeni forumowicze
Burza1234 dzieki bardzo , ale raczej nie jest to odpowiedź na moje pytanie, tu jest mowa o LEDach a u mnie są zwykłe żarówki. Tak czy inczej dzieki za przesłanie linku, tylko że wg. mnie nic z tego nie wynika. Masz jakiś inny pomysł?

Jeśli użytkownik LIN nie zareaguje podczas autoadresowania lub magistrala LIN jest zmostkowana, komponent jest pomijany i nie otrzymuje przypisania adresu. Następny następny komponent otrzymuje następnie adres wadliwego komponentu. W rezultacie adresy komponentów LIN nie są już zgodne z oznaczeniem na schemacie elektrycznym i obecnych jest mniej komponentów LIN, niż ustalono w kodowaniu jednostki sterującej. Powoduje to dalsze wpisy kodów błędów.

Ja rozumiem to ta ,że jeżeli jest problem z linią LIN w pierwszej ,przypisanej lampce to kolejne lampki również będą wyłączane...???

Jak możesz to opisz jeszcze raz dokładnie jakie lampki , kiedy się zapalają bo do końca nie rozumiem twojego pierwszego wpisu.

A miałeś kolego problem z akumulatorem.

Może jego stan był zbyt niski i komputer zaczął odłączać od sieci auta najmniej potrzebne elementy????

https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f25- ... nt/XnZSgxX

Może wyzeruj profil kierowcy?

Tak, miałem problem z prawie wyładowanym akumulatorem. Mowisz o wyzerowaniu profilu kierowcy - podpowiesz jak to zrobić?

Nie miałem, nic takiego nie robiłem. Postaram sie przejść przez kroki które wskazane są na filmie -to pomoże? To jest ta adaptacja o któe mówisz? CZy to robi tylko serwis...?

Jak zadaje głupie pytanie to przepraszam ale jestem kompletnym laikiem w tym temacie.

• Zasłużeni forumowicze
Nie miałem, nic takiego nie robiłem. Postaram sie przejść przez kroki które wskazane są na filmie -to pomoże? To jest ta adaptacja o któe mówisz? CZy to robi tylko serwis...?

Jak zadaje głupie pytanie to przepraszam ale jestem kompletnym laikiem w tym temacie.

On mówi o profilu kierowcy.

A zobacz z pozycji wyświetlacza samochodu czy nie ma tak instrukcji jak zrobić reset profilu. Pobaw się menu w samochodzie. Tam powinna być książka z obsługą auta.