Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam szybkie pytanie do obeznanych w temacie, szukałem odpowiedzi, ale nic nie znalazłem.

Potrzebuję wymienić wszystkie przewody hamulcowe w mojej X5, stąd moje pytanie czy jest to wykonalne bez kanału, no i jakie trudności mogą mnie spotkać.

Ostatnio wymieniałem lata temu przewody w E34, to nie było problemu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No pewnie ze sie da, trzeba wysoko wjechac na najazdy albo wysoko postawic na kobylkach

No chyba ze metoda lezenie na ziemi bez podnoszenia- no to raczej slabo

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak się chce to się wszystko da :wink: bez kanału zrobiłem, wcale nie trzeba jakoś bardzo wysoko podnosić. Ale jest problem z odpowietrzeniem hamulców tylnych, u mnie pomogło dmuchnięcie z kompresora tak około 1,5b w korek od zbiorniczka w czasie odpowietrzania.
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi panowie. chciałem się upewnić, czy nie spotka mnie w połowie roboty jakaś niemiła niespodzianka. Także niech przewody przybędą i zabieram się do pracy :)
Opublikowano

Z ciekawości zapytam - mówicie o wymianie wszystkich przewodów metalowych idących pod osłonami itp?

Nie spodziewałbym się aby dało się to zrobić bez kanału lub podnośnika :-) Robiłem LPG i ściągałem trochę tych osłon podwozia aby przeprowadzić węże i kable, mając kanał musiałem pokombinować bo duże kawałki są i nie zawsze łatwo sięgnąć do śrub było.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zrobiłem cały wózek tylny normalnie bez kanału, zmieniałem przewody też bez kanału, ba nawet wymieniłem przedni dyfer bez kanału. Jak się chce to się da :8)

Fakt, z kanałem nie raz byłoby szybciej, ale nie mam do niego dostępu. Może też nie jestem do końca obiektywny, bo chwilę byłem mechanikiem na zawodach i tam się robi gdzie się da co się da. Żeby tylko dalej jechać.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW