Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczow,

chce kupic zonie jakas ladna jedynke i w zwiazku z tym pytanie - ktory z diesli bwm jest najbardziej trwaly/najmniej usterkowy?

Chodzi mi o rocznik i pojemnosc (bo dosc duzo tych wersji).

A moze ktoras z jednostek benzynowych uchodzi za "kultowa" pod wzgledem wytrzymalosci?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z benzyn to nie ma nic fajnego. Chyba ze 130i produkowany w latach 2005-2011. A z diesli mozesz brac wszystko. Do 2007 masz M47N2 a po 2007 masz N47. Mam oba i oba są spoko. W N47 jest jedna niedogodność Trzeba wymienić rozrząd przy około 200 tysiącach dla świętego spokoju, bo niespodziewanie może strzelić. Koszt coś koło 3 tysięcy. Ale są to nowsze silniki niż M47. Wiadomo jak to w dieslu zawsze może paść turbo, wtryski, w M47 termostaty zazwyczaj do wymiany. W jakim stanie kupisz to będziesz musiał coś zainwestować.
Opublikowano
Z benzyn to nie ma nic fajnego. Chyba ze 130i produkowany w latach 2005-2011. A z diesli mozesz brac wszystko. Do 2007 masz M47N2 a po 2007 masz N47. Mam oba i oba są spoko. W N47 jest jedna niedogodność Trzeba wymienić rozrząd przy około 200 tysiącach dla świętego spokoju, bo niespodziewanie może strzelić. Koszt coś koło 3 tysięcy. Ale są to nowsze silniki niż M47. Wiadomo jak to w dieslu zawsze może paść turbo, wtryski, w M47 termostaty zazwyczaj do wymiany. W jakim stanie kupisz to będziesz musiał coś zainwestować.

Duża jest różnica w kulturze pracy pomiędzy m47 a n47?

m47 miałem w e87, teraz planuje poszukać e87 lci z n47

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Według mnie jest cichszy, ale jakiejś mega różnicy nie ma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi słoń na ucho nadepnął. Jestem głuchy jak pień :D R4 diesle nigdy dla mnie ładnie nie chodziły.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.