Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dość nowy interfejs do diagnostyki BMW może ktoś z forumowiczów już go posiada i podzieli się doświadczeniami. Z tego co się orientuję tylko do diagnozy.Numer części 81-31-2-464-914

icom-nano.jpg

picture deutsch

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie jest sprzęt stricte do diagnozy.

To zabawka dla dealera do prezentacji pojazdu.

Jest możliwa diagnostyka, ale ponoć K-Line kuleje. Jak już to CAN i Ethernet

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam się nad tym zastanawiam ale jeżeli tylko do diagnostyki to troche lipa. Poszukaj na YT kanału bimmerdoc, koleś kupił to.
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Od Bawarii Motors w Katowicach dostałem informację, że to "sprzęt na rynek USA" i odrzucono moje zamówienie

Z drugiej strony, widząc jego funkcjonalność, to lepiej pozostać przy kablach K-DCAN i ENET lub kupić ICOM(ICOM NEXT oryginalny ok. 2000zł, bez światłowodu i przejścia na ADS)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz kupić nawet na czescidobmw.pl tam cena ok 500 zł. Koleś z kanału bimmerdoc wstawił filmik z testów. Serie F i G diagnozuje super, programowanie tylko przez e-sys, nie widzi napięcia na zaciskach i ista nie idzie. Programowanie idzie 4 razy dłużej niż na icom po kablu. Serię E praktycznie nie diagnozuje. Ja temat odpuszczam.
Krzysztof