Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam taki oto problem w swoim samochodzie E91 lci 320d automat. A mianowicie przedstawię sytuację - czasem jak chce jej mocno depnąć gaz od 0 to samochód jakby przyśpieszy, ale pojawiaja sie jakies kopnięcia, przeciągnięcie, dziwne redukacje. Jadąc ze stałą prędkością np 120km/h zbieram sie do wyprzedzania i wciskam gaz a ona mi redkukuje i od razu wrzuca znowu wyższy bieg i ja zamula, bądź w ogóle nie chce zredukować, ale na obrotomierzu od paliwa wskazowka pokazuje full jakbym jej doptał. Zazwyczaj gdy w ogóle nie zredukuje to odpuszczam pełny gaz i znowu wraz z kickdown i juz załapuje. Niedawno miałem jeszcze problem z falującymi obrotami podczas stalej jazdy, wiec zregenerowałem konwerter (+wymiana oleju) i obroty ustały. Problem jest z szybszym przyspieszeniem, redukcją biegów, moze jakies te wibracje powstają. Moze się ktoś wypowiedziec na ten temat? ktoś miał podobne objawy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na początek podstawy - sprawdź poziom oleju zgodnie z procedurą (odpowiednia temperatura skrzyni) i zczytaj kody błędów.
Opublikowano

Kolego proponuje zresetować skrzynię na początek, tutaj inny kolega napisał jak:

Dziala do w E90 w zaleznosci czy masz stara czy nowa wersje oprogramowania

1. wloz kluczyk

2. bez dotykania pedalow nacisnij start (zaplon)

3. nacisnij pedal gazu do ziemi przez 15 sekund

4. nacsnij nie zdejmukac noge z gazu na przycisk start (wylacz zaplon)

5. zdejm noge z gazu

6. odczekaj 2 minuty nie wyjmujac kluczyka

7. odpal auta

Jezeli nie zadziala to znaczy ze masz zbyt nowa wersje oprpgramowania i musisz to robic z kompa.