Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z akumulatorem. Mianowicie po naładowaniu go do 100% wytrzymuje średnio miesiąc, po czym znowu trzeba go ładować. W ciągu tego miesiąca, gdy akumulator jest sprawny przy odpalaniu silnika samochód potrzebuje czasami kilku sekund aby odpalić. W końcu akumulator rozładowuje się do końca i historia się powtarza.. Czy ktoś z Was miał kiedykolwiek taki problem? Co może być przyczyną? Z góry dziękuję za podpowiedzi!
Opublikowano

Ale miesiąc to chyba normalny czas rozładowywania się aku w aucie? Ja w nowszym F87 zabiłem akumulator pozwalając mu się rozładować do zera (autem prawie nie jeżdżę) i teraz maks 2tyg stania wytrzymuje.

Jeśli z kolei masz niskie napięcie na aku, to potem dzieją się dziwne rzeczy z autem, bo elektronika częściowo siada, a błędy będą wyświetlać się raczej przypadkowe.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może inaczej : ładujesz akumulator , używasz samochód przez miesiąc i znów problem wraca ? Bo jeśli miesiąc stoi to faktycznie będzie znacznie rozładowany i w sumie przed uruchomieniem pojazdu trzeba go naładować . Sama instrukcja zaleca co 3 tygodnie go ładować . Jeździsz krótkie drogi po tym uruchomieniu ?
Opublikowano
Samochodu używam codziennie, robie nim średnio 70km dziennie. Jeżeli to coś zmienia - mam założoną instalację gazową.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problemy z ładowaniem raczej . Zobacz w nocy po swiatłach czy nie pulsują . Opcjonalnie zmierz napięcie ładowania no i diagnostyka . Te odpalanie też długo trwa .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No za dużo nie wywróżymy, bo nie ma żadnych danych. Zmierz jaki masz pobór prądu po uśpieniu auta, czyli po minimum 20 minutach po zamknięciu auta. Zmierz napięcie ładowania na odpalonym aucie.