Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
O tym kompie nie słyszałem. Ale tak wyglada sprawa z skrzyniami właśnie. Wyłożysz 6000 za kapitalny to Ci dadzą na to gwarancje a inne Twoje przypuszczenia czy ich pseudodiagnozy, bez remontu całej skrzyni nie maja żadnej gwarancji. To jest loteria. Dlatego zastanawiałem się czasami czy nie lepiej wrzucić skrzynie z UK. Można się takim autem przed demontażem przejechac. Ale jednak jak sam zrobisz to wiesz co masz, tylko ze jakimś kosztem. Ale zauważ ze to sa skrajne przypadki. W 90% te remonty samego konwertera albo samej mechatroniki bez zaworów, tej za 500 zł rozwiązują sprawę. Czasami sa przypadki ciężkie gdzie wpakowane sa tysiące i auto dalej niedomaga, ale raczej skłaniał bym się ku takiej nadziei ze po remoncie konwerter mechatronika będzie święty spokój. To jest podobnie jak z rozrządem w m57, niby fajnie niby git, ale powstanie temat ze się zerwał komuś przy 260 tys i już jest jakas panika wśród uzytkownikow. A to się stało w jednym aucie na 150 egzemplarzy zalozmy. Konwerter firma z małopolskiego jest w stanie sprawdzić. Wysyłasz im i mierzą napiecie wstępne na specjalnej maszynie i wszystko wiedza. Dzwoniłem orientowałem się to w tej kwestii jakbyś naprawiał będziesz miał pewność
Opublikowano
Konwerter mam zregenerowany przez firmę Teo motors z Poznania opinie są dobre ludzi firma wiele lat na rynku więc myślę że konwerter jest ok. Dlatego teraz skłaniał bym się ku tej mechatronice. Jakie to są koszta? Moze kogoś polecacie z dolnegslaska?