Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj jeździłem spokojnie cały dzień, silnik był w pełni rozgrzany, gdy wyjechałem na prostą na dwójce dałem mu do dechy, przy 2,5 tysięcy włączyło ssanie i nagle coś buchło, straciło moc. Silnik pracuje równo, auto jedzi normalnie, turbinę słychać tak jak zawsze, na każdym biegu do 5 tysięcy idzie tak samo, bez doładowania totalnego wgl nie ma mocy, w sensie wgl nie ma podciśnienia, ssania, jeździ jak zwykły diesel bez turbiny. Może miał ktoś podobny problem albo mnie może nakierować? Ostatnim czasem czyszczony zawór egr. Na diagnostykę jestem umówiony za tydzień, a potrzebuje auto na cito. Szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem. Z Góry dzięki! :cool2: :cool2: :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz czy nie wypiął się przewód przy egr właśnie, czy nie pękł od spodu, czy nie wypiął się przy intercoolerze, czy nie wyskoczył czujnik temperatury powietrza dolotowego.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.