Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie mi podpowiedzieć który ściągacz kupić żebym bez problemu wymienił tuleje w wahaczach tylnych? Dam radę to zrobić na kobyłkach?

Najlepiej żeby ściągacz był uniwersalny i jeszcze się do czegoś przydał. Nie wiem który wybrać bo nie znam wymiarów tulei ani nie wiem który będzie dobry jakościowo.

Zauważyłem leżącą pod autem że tuleje już są spękane te od strony budy. Reszty niestety nie widac. Wahacz górny i tuleje pływające od strony kola da się sprawdzić bez ich ściągania?

Opublikowano

Sprawdzić tuleje możesz na każdym trzepaku na stacji diagnostycznej. Możesz też zobaczyć na YT jak sprawdzić to samemu na podnośniku.

Co do ściągacza, to taki z allegro da radę. Ja wymieniłem tuleje przy pomocy kawałków rur hydraulicznych i kilku redukcji od centralnego ogrzewania w połączeniu ze starą ośką od motocykla :) Można to zrobić na kobyłkach.

Opublikowano

mógłbys mi wskazać jakis sensowny zestaw ściągaczy ? żeby dało się nim zrobić jak najwięcej w bmkach ogólnie.

będę to robił pierwszy raz,

talerzyk który "wyciągą" tuleje ma mieć średnicę zewnętrznego stalowego pierścienia dokładnie ? nie może chyba ciągnąć za samą gumę ?

co do stacji diagnostycznej to jeżdze poza przegladem technicznym raz w roku przynajmniej i zazywczaj słysze ze wszystko dobrze :)

zajrzę sam pod auto i takie cos wychodzi

aec5502d5c7e516emed.png