Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam nastepujący problem z bmw e90 320d ponieważ pali mi się błąd abs , za pomocą inpy sprawdziłem które koło i pokazało że tylna oś , zdemontowałem ten czujnik i zauważyłem że jest on lekko przytarty , założyłem więc nowy przejechałem jakiś kilometr i znowu wyskoczył błąd abs i sprawdziłem czujnik przytarty , od czego tak sie dzieje ? Wymiana piasty, łożyska ?
Opublikowano

Wymiana półosi albo jak uda się dobrać koronkę/pierścień abs to jej "lifting" ........... jeśli to oczywiście skorodowana półoś przy przegubie zewnętrznym.

Jak przypuszczam E90 z początku produkcji ......... :?:

Opublikowano
Wymiana półosi albo jak uda się dobrać koronkę/pierścień abs to jej "lifting" ........... jeśli to oczywiście skorodowana półoś przy przegubie zewnętrznym.

Jak przypuszczam E90 z początku produkcji ......... :?:

Tak z 2006r

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pomiedzy czujnik a zwrotnice, tam gdzie przykrecasz czujnik, wstaw 0.5mm podkladke fi5mm. Bedzie dobrze przez nastepne pare miesiecy. Pozniej wymiana koronki badz polosi.
  • 2 lata później...