Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje bmw głośno pracuje szczególnie na zimnym podczas przyspieszania, nawet na nagrzanym silniku jest głośno jeśli temperatura na zewnątrz nie przekracza 12C.

Słychać w kabinie jakby mocno grające zawory chociaż popychacze są już wykluczone, dźwięk jest jakby nie palił na wszystkie gary.

Poprawa następuje dopiero gdy przejadę około 30km zgaszę silnik na 15min i po tym dźwięk się zdecydowanie poprawia chociaż to jeszcze nie to,

W okolicach 1200-1300 na jałowym silnik drga. dwumas jest spoko.

Załączam filmik nagrany na parkingu po rozgrzaniu silnika kiedy lakko dotykam gazu.

Kiedyś był ten temat był poruszany ale nikt nie odpowiedział jednoznacznie Proszę o pomoc.

Opublikowano
korekty sprawdzane wszystkie w granicy 0. Dodam że falujące obroty są najbardziej wyczuwalne jak samochód osiąga około 70 stopni. Też myślałem że wtryski najdziwniejsze to że mój mechanik sprawdzał wtryski sprawdzał na przelewy stwierdził że 2 leją. Po czym wykręcane były i sprawdzone na stole w 3 różnych miejscach wszyscy stwierdzili że nie kwalifikują się do regeneracji i nie są złe. Samochód ogólnie dużo pali jak na 320d 163km zima 9-9,5 zależy od temperatur w mieście. Lato 8,2-8,5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź jeszcze temperatury powietrza na czujnikach, kompresję i stan świec żarowych (grzeją do ok. 70 stopni). Świece mogą nie pokazywać błędu ale jeżeli nierówno grzeją to obroty mogą falować.
3A0jS9b.png