Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem padł mi silniczek wibracji w kierownicy, zdiagnozowanao usterkę, kupiłem nowy wiem że znajduje się pod poduszką powietrzną, czy ktoś wymieniał samemu silniczek?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisz dokładnie w jakim modelu .

Lektura tutaj szukaj „ Spurverlassenswarnung„

Wpisz vin

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/f30-330i-lim/components-connectors/components/components-with-m/m161-vibration-actuator/AnTs33lC

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Silniczek jest pod blendą.

Musisz ściągnać poduszkę, kierownice, ściągnąć blęde i odkręcić wibracje.

Żaden problem - 5 miut i gotowe.

Trzeba kupić odpowiedni silniczek do swojej wersji kierownicy.

PS: Dziwne ze to padło - tak rzadko się to używa.

Opublikowano
Silniczek już mam odpowiedni, byłem w ASO bo nie chodził mi czujnik utrzymania pasa ruch i martwego pola, diagnosta zidentyfikował problem, że jest uszkodzony czujnik wibracji w kierownicy i nalezy wymienic, dal numer czesc, kupilem oryginal ale zastanawiam sie czy nie wymienic samemu bo w ASO za pierdole zaplace 500zl
Opublikowano
odłączyłem minus na akumulatorze odczekałem 10 minut i w sumie nie udało mi się zdjąć tej pokrywki klaksonu z kierownicy i jak podłączyłem z powrotem to teraz świeci mi się podświetlenie ustawiania świateł z boku na desce i nie gaśnie po zamknięciu auta, ktoś coś wie czemu tak się stało i jak doprowadzić tą usterkę do normalności?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silniczek już mam odpowiedni, byłem w ASO bo nie chodził mi czujnik utrzymania pasa ruch i martwego pola, diagnosta zidentyfikował problem, że jest uszkodzony czujnik wibracji w kierownicy i nalezy wymienic, dal numer czesc, kupilem oryginal ale zastanawiam sie czy nie wymienic samemu bo w ASO za [bAD] zaplace 500zl

To nie jest czujnik i nie ma tam żadnego czujnika. Jest to po prostu WIBRATOR. Jak by to nie brzmiało.

odłączyłem minus na akumulatorze odczekałem 10 minut i w sumie nie udało mi się zdjąć tej pokrywki klaksonu z kierownicy i jak podłączyłem z powrotem to teraz świeci mi się podświetlenie ustawiania świateł z boku na desce i nie gaśnie po zamknięciu auta, ktoś coś wie czemu tak się stało i jak doprowadzić tą usterkę do normalności?

Odłącz aku raz jeszcze, światła masz ustawione na A albo 0? Bo na pozycjach albo 1 będzie się świecić.