Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem na swapa zaciski z 335 e9x , dostałem je z klockami z tym, że jeden był z blaszkami, a drugi bez, przeszukałem trochę internety I faktycznie są dwa modele pytanie teraz, który model będzie prawidłowy i o co z tym chodzi ?

Kupiłem tez klocki I tarcze do e9x 335 13.0470-7238.2 akurat takie były w komplecie nie wiedziałem, że występują w innych wariantach, Do czasu kiedy nie wyciągnąłem starych klocków z zakupionych zacisków ocb ?

Pozdrawiam.

z blaszkami 13.0470-7237.2

ate-ceramic-ld7237-bmw~2.jpg

bez 13.0470-7238.2

1_max.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki sens zglebiac ta wiedze. Oba tak samo hamuja. Montuj co masz i tylka nie zawracaj :D
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Tak ogólnie jak ktoś chciałby wiedzieć to hamulce na tył od 335 (44/22) pasują p&p do wersji e91 m47 163km automat jeśli hamulec ręczny ma 185MM. Ja miałem już zalożone hamulce przednie z opcji S100A=Yes S102A=Yes, ale po pełnej wymianie na nowe tarcze klocki i opony różnica jest odczuwalna podczas hamowania.
Opublikowano
Tak ogólnie jak ktoś chciałby wiedzieć to hamulce na tył od 335 (44/22) pasują p&p do wersji e91 m47 163km automat jeśli hamulec ręczny ma 185MM. Ja miałem już zalożone hamulce przednie z opcji S100A=Yes S102A=Yes, ale po pełnej wymianie na nowe tarcze klocki i opony różnica jest odczuwalna podczas hamowania.

Dzięki za info, bo nurtowało mnie to czy mogę zrobić P&P swap :) wg RealOEM mam 185mm :)

F31 320d+

Opublikowano
Np. a tak z głowy 17 stki to raczej minimum, żeby to wszystko upchnąć u mnie na przodzie przy zaciskach 330d z 16 stka blaszana był problem, a i dobrze jest też sprawdzić ochronkę blaszana, na której są zamontowane szczeny od ręcznego czy występowała o tych samych numerach w 335.
Opublikowano
Np. a tak z głowy 17 stki to raczej minimum, żeby to wszystko upchnąć u mnie na przodzie przy zaciskach 330d z 16 stka blaszana był problem, a i dobrze jest też sprawdzić ochronkę blaszana, na której są zamontowane szczeny od ręcznego czy występowała o tych samych numerach w 335.

Ja mam i tak osobno dwa komplety kół w alu - oba 17”... przód w 17” calach to raczej minimum, bo miejsca tam między felgą a zaciskiem to prawie nie ma ;)

F31 320d+