Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy ktoś dzwoni nie słychać telefonu. Po odebraniu nie słyszę rozmówcy, natomiast on mnie słyszy.

Na słuchawce nie ma problemu.

Sam telefon już sprawdziłem, rozebrałem cały i sprawdziłem wszystkie taśmy i przewody czy przewodzą. Kiedy mi ktoś zasugerował że wtyczka słuchawki jest felerna.

Teraz podejrzewam moduł BM54 bo jest po drodze do głośników. Radio itp działa jednak poprawnie.

Co może być nie tak ?

Opublikowano

Mam u siebie radio BM24. Kable z modułu telefonu ida bezpośrednio do głośników na przodzie.

Nie rozebrałem jeszcze przednich drzwi ale wpiąłem sie słuchawkami po drodze, słychać tylko szum. :|

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pożyczyłem moduł telefonu na podmiankę, ostatecznie okazało się że mój też jest sprawny.

Coś robiłem źle wcześniej. Wpiąłem się po drodze słuchawkami i jest ok. Czyli ktoś wymienił/odpiął głośniki przednie

Na przyszłość gdyby ktoś miał taki problem to w przedlifcie od telefonu idzie oddzielna linia mono do głośników w drzwiach przednich. Żeby nie rozbierać drzwi, można wstępnie sprawdzić sygnał na kostkach X322, X400 obie właściwie na wierzchu w bagażniku blisko navi, Pin 9 i 10